Donderdag 24 juni bracht mevrouw Ina Adema, Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, een bezoek aan Bergen op Zoom. De dag begon met een gesprek met burgemeester Frank Petter en vervolgens waren ook de fractievoorzitters van de verschillende politieke partijen uit de gemeenteraad uitgenodigd om in gesprek te gaan met de Commissaris.

Daarna werd een bezoek gebracht aan Het Nieuwe ABG van Tante Louise. Commissaris Adema vertelde onder de indruk te zijn van de verhalen die ze daar hoorde over de omstandigheden waarin de medewerkers van Tante Louise in de afgelopen coronaperiode hebben moeten werken. Corona heeft diepe wonden geslagen. Bewoners zijn overleden en ook onder het personeel was de uitbraak van het virus erg groot.

Tenslotte stond een bezoek aan het DABlab op het programma. Het DAB is een broedplaats op het gebied van plantbased agrofood van bedrijfsleven en onderwijs in Bergen op Zoom. De Commissaris van de Koning zei een goede indruk te hebben gekregen van de positieve ontwikkelingen die er in Bergen op Zoom plaatsvinden. “De contacten tussen Den Bosch en Bergen op Zoom zijn goed en een bezoek als dit helpt draagt daar zeker aan bij”, aldus Commissaris Ina Adema.