Het was gelukkig weer als vanouds; de traditionele lintjesregen die jaarlijks plaatsvindt in alle gemeenten in Nederland. Burgemeester Frank Petter mocht 13 inwoners uit onze gemeente een koninklijke onderscheiding opspelden. 2 ridders en 11 leden kregen we erbij in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Petter zei ook blij te zijn dat na twee jaar mensen op afstand toespreken vanwege de corona-pandemie, de uitreiking weer gewoon in theater de Maagd plaats kon vinden. De goedgevulde schouwburg had er ook zin in. Dat was aan alles te merken. De 13 decorandi waren meestal op listige wijze naar de schouwburg gelokt. Meestal met het idee dat ze voor iemand anders in de zaal waren gekomen. Voor de meesten was de verrassing dan ook groot wanneer ze zelf naar voren werden geroepen en door de burgemeester werden toegesproken.

De volgende inwoners kregen een koninklijke onderscheiding opgespeld: Carin Gillesen-Suykerbuyk, Cees van Gent, Rob van den Aarsen, Corrie Hamers- van Gool, Henk Beijen, Cees Ista, Ad van Zitteren, Joke de Jaeger-Warmoeskerken, Mart Kuipers, Wietske Huismans-van Overveld, Nelly Nefs-van Turnhout, Mary Verbogt-Baijens en Eric Goossen. Van de 13 gedecoreerden kregen Ad van Zitteren en Eric Goossen de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Lintjesregen 2022
Burgemeester Frank Petter met de 13 inwoners die een koninklijke onderscheiding kregen.

De bijeenkomst in de Maagd werd afgesloten met het zingen van het Wilhelmus en het Merck toch hoe Sterck. Daarna werden de felicitaties uitgewisseld in de foyer van onze schouwburg.