Op woensdag 28 juli nam wethouder Patrick van der Velden de Bospoort officieel in gebruik. De Bospoort, één van de omvangrijkste kunstwerken van de stad, heeft zijn definitieve plek gevonden in het Anton van Duinkerkenpark.

Voorheen stond de Bospoort op 2 plekken in de Korte Bosstraat. Vanwege bezwaar vanuit de omgeving is de gemeente samen met het kunstenaarsduo op zoek gegaan naar een andere locatie. Verschillende opties in de stad passeerden de revue. Uiteindelijk heeft de poort nu zijn definitieve plek gevonden in het Anton van Duinkerkenpark. “Een plek uit duizenden zou ik zeggen”, zegt wethouder van der Velden, “want waar komt deze poort beter tot zijn recht dan hier: een fraaie plek in het park op een mooie zichtlocatie waar dagelijks duizenden mensen een blik op werpen. En het mooie is, de Bospoort dient hier als een echte poort voor de vele fietsers.” Daarnaast is de poort onderdeel van een zevental kunstwerken die het park rijk is.

De wethouder sprak ook een woord van dank uit aan collega’s, de bedenkers, makers, bouwers en doeners zoals Beuken Staalhandel, van Overveld transport, machinefabriek Heijnen en uiteraard het kunstenaarscollectief Krot & Co. Deze namen zijn vereeuwigd in de stammen van de Bospoort. Zij zijn blijven geloven in dit fraaie kunstwerk.