Sluiten

Info bijeenkomst (BV2) d.d. 14 februari 2019

Orgaan:
Raadscommissie
Locatie:
Raadszaal stadhuis, Grote Markt 1 Bergen op Zoom
Datum:
donderdag 14 februari 2019
Aanvang:
19:00 uur
1.

Opening

2.

Cursus P&C cyclus in relatie tot grondbeleid

Behandelvoorstel

De infobijeenkomst begint om 19.00 uur met een cursus P&C cyclus in relatie tot grondbeleid, gegeven door Jo-Janneke Wouts en Mireille van 't Hof.

3.

Pauze

4.

Presentaties

Behandelvoorstel

Raadslid Peter van den Ouden is voorzitter van het tweede gedeelte van de bijeenkomst (=agendapunt 4)

Sub-agendapunten

 1. Nadere toelichting over onderwijshuisvesting

  Behandelvoorstel

  In juni 2016 heeft het college besloten een onderzoek te doen naar het doordecentraliseren van de zorgplicht voor het Primair Onderwijs (PO) en het Speciaal Onderwijs (SO) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). De gemeenteraad is hierover in juli 2016 geïnformeerd. De eerste stappen in het proces zijn gezet en het is belangrijk om de gemeenteraad hier goed in mee te nemen.
  In de bijeenkomst van 14 februari 2019 geven Max Hoefeijzers en Mark Canjels van Kwartiermasters een presentatie over de huidige wetgeving op gebied van onderwijshuisvesting, voordelen van doordecentralisatie, benodigde stappen in het proces en een tijdpad. De presentatie zal worden ingeleid door wethouder Barry Jacobs.

 2. Toelichting op raadsvoorstel RVB19-0001 Eerste begrotingswijziging 2019 ISD Brabantse Wal

  Behandelvoorstel

  Vanuit het college is gevraagd om een presentatie te geven op raadsvoorstel RVB18-0001 Eerste begrotingswijziging 2019 ISD Brabantse Wal. In deze presentatie wordt tevens ingegaan op de uitvoeringsagenda, de context, feiten en cijfers. De presentatie wordt gegeven door Stijn Verstraten en Tanja Sacré.
  Deze presentatie zou oorspronkelijk worden gegeven tijdens de beeldvormende avond van 7 februari 2019, maar is toen niet doorgegaan in verband met tijdgebrek door de aansluitende extra raadsvergadering.

5.

Sluiting

Uitgelicht

Zoeken