Bergse Buren is een nieuwbouwproject in de wijk Fort-Zeekant in Bergen op Zoom. Op dit moment staat het terrein tussen de Paulus Buyslaan en de Van Slingelandtlaan al een tijdje leeg, maar daar komt binnenkort verandering in. Stadlander en ERA Contour werken hier samen aan de ontwikkeling van een nieuw stukje wijk waarbij de verbinding tussen de huidige en nieuwe bewoners van Fort-Zeekant centraal staat.

Bergse Buren in Fort Zeekant

Status: Beschikbaar
Aantal beschikbaar: 28 koop- en 90 huurwoningen
Aanvaarding: In overleg
Bouwjaar: 2021

Soort bouw: Nieuwbouw

Oppervlakte: 100m2
Energielabel: A

Het project

Bergse Buren is een nieuwbouwproject in de wijk Fort-Zeekant in Bergen op Zoom. Op dit moment staat het terrein tussen de Paulus Buyslaan en de Van Slingelandtlaan al een tijdje leeg, maar daar komt binnenkort verandering in. Stadlander en ERA Contour werken hier samen aan de ontwikkeling van een nieuw stukje wijk waarbij de verbinding tussen de huidige en nieuwe bewoners van Fort-Zeekant centraal staat.

Kopen of huren? Het kan hier allebei!

In Bergse Buren komen in totaal 118 woningen. Het wordt een leuke mix van 28 koop- en 90 huurwoningen, allemaal in dezelfde uitstraling. Of je nu wilt kopen of huren, in Bergse Buren heb je keuze uit traditionele eengezinswoningen of levensloopbestendige woningen. Bij de levensloopbestendige woningen vind je alle voorzieningen, zoals de keuken, badkamer en slaapkamer, op de begane grond. Aan de Paulus Buyslaan komen daarnaast ook nog acht twee-onder-een-kapwoningen. Deze sluiten goed aan op de andere woningen in de straat.

Een plek waar je je direct thuis voelt

Voor het ontwerp is goed gekeken naar de bouwstijlen in de buurt, zoals je die ook vindt in Oud Borgvliet, de Scheldelaan en de Beatrixlaan. Veel herkenbare elementen vind je straks terug in de nieuwe woningen. Denk aan bijzondere kopgevels, dakkapellen, luiken en ramen met roetjes. Het volkse karakter van Fort-Zeekant in een nieuw jasje.

De hoogteverschillen in de wijk zijn onlosmakelijk verbonden met de locatie. Deze unieke eigenschap versterken we door woningen met twee lagen (traditionele eengezinswoningen) te combineren met woningen van één bouwlaag (levensloopbestendige woningen). Bijzonder is dat iedere straat binnen Bergse Buren een eigen identiteit krijgt, met bijvoorbeeld een bankje in de voortuin, een typisch Bergs stoepje voor de deur of bloembakken die zorgen voor extra groen en kleur in de wijk.

Groen & duurzaam wonen

Bergse Buren belooft een groene woonbuurt te worden. De nieuwbouw grenst niet alleen aan het nieuwe Park Belvédère, maar ook de Schimmelpennincklaan wordt een groene zone. Groen zorgt voor extra koelte in de zomer. De aanleg van een wadi, een lage plek in het groen, helpt bij een flinke regenbui om het regenwater op te vangen. Het water kan dan langzaam de grond intrekken. Dit ontlast het riool en verbetert de bodemkwaliteit. De wadi zal het grootste deel van de tijd leegstaan en kan dan een leuke speelplaats voor kinderen zijn. Ook in de bestrating van de binnenhoven wordt rekening gehouden met groen door open tegels toe te passen. Zo kan ook hier het regenwater makkelijker de bodem in trekken.

Alle huurwoningen zijn gasloos en Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat de zonnepanelen op het dak evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin per jaar verbruikt.

In het hele gebied is goed gekeken naar het aantal parkeerplaatsen. De nieuwe Bergse Buren parkeren hun auto straks zoveel mogelijk in het hofje achter de woning. Voor bezoekers zijn er parkeervakken op straat voorzien.

Stel je vraag aan het team van Bergse Buren

Heb je een vraag over dit project? Wij beantwoorden hem graag! De inloopspreekuren zijn door het coronavirus komen te vervallen, maar je kunt je vraag wel digitaal aan ons stellen. Dit kan via het contactformulier(externe link), de chatfunctie op de Facebookpagina(externe link) of stuur een e-mail naar scheldebalkon@stadlander.nl.

Of heeft u een vraag over de aankoop van een woning dan kunt u contact opnemen met Helmig Makelaardij, Dorpsstraat 107, te Halsteren. 

Heeft deze informatie u geholpen?