Detailhandel

Administrator

Het detailhandelsaanbod in de kern Bergen op Zoom is vooral niet-dagelijks en recreatief. Dit blijkt ook wel uit de cijfers. In de dagelijkse artikelensector zijn 116 vestigingen in de gemeente actief tegenover 367 bedrijven in de niet-dagelijkse sector. Dit maakt met name het centrum van Bergen op Zoom aantrekkelijk voor bewoners uit de gehele regio.

Detailhandelsstructuurvisie

In de detailhandelsstructuurvisie 2016 worden de toekomstige onderlinge positie en functies van de verschillende winkelgebieden op elkaar afgestemd, en mogelijkheden voor versterking/verbetering benoemd. Deze ruimtelijke detailhandelsvisie biedt de gemeente de kaders voor het te voeren beleid, en voor het creëren van randvoorwaarden en het toetsen van initiatieven. Het biedt aan marktpartijen duidelijkheid en daagt uit tot nieuwe investeringen op de juiste locatie.

Download hier de Detailhandelsstructuurvisie Bergen op Zoom 

Klik hier voor de aanvullende documenten die in de raadsvergadering zijn besproken d.d. 21 juli 2016.

Winkelen in Bergen op Zoom

Bijzondere winkeltjes achter historische winkelpuien. Hip design in eeuwenoude interieurs. Grote warenhuizen in "De Parade". Een vrolijke en gemoedelijke weekmarkt. Zo veelzijdig is winkelen in Bergen op Zoom. Veel informatie over de binnenstad van Bergen op Zoom is te vinden in het rapport Binnenstadsmonitor.

Funshoppen

"De Parade" is een nieuw winkelgebied en won in 2007 de jaarprijs van de NRW (Nationale Raad voor de Winkelcentra). Hier zijn vooral filiaalbedrijven te vinden. Speciaalzaken zijn vooral in "’t Vierkantje" gehuisvest en vormen een absolute must voor ‘funshoppers’. De twee winkelgebieden worden verbonden door de Grote Markt/Zuivelstraat.

Ambiance

Bergen op Zoom betekent vooral sfeervol winkelen. Niet alleen vanwege de historische binnenstad, maar ook door de talloze evenementen die er plaatsvinden. Wilt u weten wat er in Bergen op Zoom te doen is? Raadpleeg dan de website Uitpunt in Bergen op Zoom.

Winkelen in Halsteren

Halsteren staat bekend om zijn gemoedelijke, dorpse sfeer. Het winkelgebied van Halsteren beperkt zich voornamelijk tot de Dorpsstraat.

Andere branches

Op de Van Konijnenburgweg is een cluster van detailhandelsvestigingen buiten de reguliere winkelgebieden. Het betreft detailhandel in vooral omvangrijke artikelen.