september

• Rookverbod in de horeca

Wat betekent het verbod voor de horeca-ondernemer? Wat is de rol van de gemeente hierin?

• Bergen op Zoom wil eikenprocessierups op natuurlijke wijze te lijf gaan

De gemeente Bergen op Zoom wil zo snel mogelijk aan de slag om ervoor te zorgen dat de Eikenprocessierups in de gemeente minder kans krijgt om negatieve effecten te veroorzaken. Ze wil dat doen door op een natuurlijke wijze de strijd met de rups aan te gaan. Omdat de gemeente echter niet de wijsheid in pacht heeft, wordt er op donderdag 10 oktober een bijeenkomst georganiseerd waarbij eenieder die hierover ideeën heeft van harte is uitgenodigd. De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van Delta Agrifood Business (het voormalige Suikerlab) aan de Van Konijnenburgweg 24 en begint om 18.00 uur.

• Minister maakt keuze 380 kv-tracé bekend

“In juni adviseerden de Samenwerkende Overheden de minister van EZK over de te ontwikkelen 380kV hoogspanningsverbinding van Rilland naar Tilburg. Dit advies is gebaseerd op de integrale effectenanalyse van TenneT en in nauw samenspraak met omwonenden en belanghebbenden. Woensdag 25 september maakte de minister zijn keuze bekend.

• Krabbenkooi adopteert monument

Onderwijswethouder Barry Jacobs droeg dinsdagmiddag via een foto, officieel het monument uit de hal van het stadhuis over aan groep 8 van basisschool de Krabbenkooi.

• Brabant Veilig Week 7 tot en met 13 oktober

De gemeente Bergen op Zoom organiseert van 7 tot en met 13 oktober samen met diverse partners de Brabant Veilig Week. In deze week kun je deelnemen aan activiteiten die te maken hebben met veiligheid. Elke dag staat een ander thema centraal. Er zijn activiteiten voor inwoners en ondernemers.

• Ro en Ad architecten winnen met Tochtportaal Gertrudiskerk lokale erfgoedprijs 2019

Project Tochtportaal Sint Gertrudiskerk wint de erfgoedprijs 2019 van de gemeente Bergen op Zoom. Het architectenduo heeft de cheque van 500 euro op vrijdag 13 september in ontvangst genomen uit handen van cultuur- en erfgoedwethouder Evert Weys.

• Kunsten in de Monumenten

Aanstaand weekend, 14 en 15 september, start Kunsten in de Monumenten met een bomvol programma in de monumenten van Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat.

• Dochter ontvangt onderscheiding bijna 80 jaar na mobilisatie

Vandaag is postuum het Mobilisatie Oorlogskruis uitgereikt aan Gerardus Selsig.

• Op de fiets? Laat je telefoon lekker zitten

Stap jij ook weer op de fiets na de vakantie? Denk eraan: hou je mobiel in je zak!