oktober

• Informatieavond voor culturele organisaties

Op 13 november om 19.30 uur organiseert de Gemeente Bergen op Zoom een informatieavond voor non-profit organisaties. Stichting Facilitair Bedrijf stopt per 1-1-2020. Op de informatieavond informeren we betrokkenen over de wijze waarop we per 1 januari 2020 culturele- en evenementenorganisaties faciliteren.

• De derde en laatste pilotdag Rent a BOA

Op donderdag 7 november gaan de BOA’s weer in samenwerking met de politie naar noordelijk Bergen op Zoom (Lepelstraat, Halsteren, Tuinwijk, Noordgeest en Meilust). Ervaar je overlast in dit gebied? Huur dan een boa in.

• Gemeente wil meer mensen met bijstandsuitkering aan baan in de zorg helpen

‘Werken in de zorg: een kans voor zorgtalent’. Met dat motto wil de gemeente Bergen op Zoom mensen die bijstandsuitkering hebben aan het werk helpen.

• Maak kennis met de (zorg)producten van morgen

Zo lang mogelijk gezond blijven en zelfstandig wonen, dat willen we allemaal. Steeds vaker maken we daarbij gebruik van handige en slimme oplossingen. Deze producten zorgen voor meer comfort of dienen als handig hulpmiddel voor alledaagse activiteiten. Maar welke producten zijn er allemaal? En welke zijn geschikt voor jou? Huis van Morgen laat het zien en legt het uit.

• Pilot Rent a Boa: nu in zuidelijk Bergen op Zoom

Op donderdag 24 oktober is de tweede pilotdag van Rent a Boa. Inwoners kunnen boa’s ‘inhuren’ voor overlast die zij ervaren. De boa’s gaan op 24 oktober naar het zuidelijke deel van Bergen op Zoom (Fort-Zeekant, Centrum, Warande, Bergse Plaat, Havenkwartier, Gageldonk, Borgvliet, Heimolen). Ervaar je overlast in dit gebied? Huur dan nu een boa in.

• Plak de Bevrijdingsposter voor jouw raam!

Dit jaar en volgend jaar staan in het teken van de bevrijding van Nederland. Eind oktober is het 75 jaar geleden dat Bergen op Zoom en de Brabantse Wal door de Canadese troepen bevrijd zijn van de naziregime. Op 27 oktober herdenken we alle Canadese militairen die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ruim 900 militairen liggen begraven op de oorlogsbegraafplaats van Bergen op Zoom. Om met z’n alle bevrijders te eren, is er een bevrijdingsposter beschikbaar voor iedereen. Plak jij deze ook voor je raam? Je kan deze ophalen bij de balie van het Stadkantoor en de VVV. Samen vieren en herdenken we de vrijheid!

• Lichtjes voor de veiligheid

In het kader van de week van de Veiligheid werden vrijdagochtend aan scholieren lampjes uitgereikt om de zichtbaarheid van de fietsers te verbeteren. De meeste scholieren hadden overigens keurig werkende verlichting.

• Coming Out Day gevierd met hijsen van regenboogvlag

Vrijdagochtend 11 oktober werd ook in de gemeente Bergen op Zoom aandacht besteed aan Coming Out Day. Op deze dag staat de sociale acceptatie van LHBTI’s (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen) in het middelpunt van de aandacht. Wethouder Andrew Harijgens ging in de hal van het stadhuis op de Grote Markt in op het belang van de dag.

• OPENBARE VERGADERING COVM WOENSDRECHT

De Commissie Overleg & Voorlichting Milieu Woensdrecht vergadert op donderdag 24 oktober 2019 om 16.30 uur in het gemeentehuis van de gemeente Woensdrecht, Huijbergseweg 3 te Hoogerheide.