november

• Nieuwjaarsbijeenkomst Gemeente Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom houdt haar jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst op maandag 6 januari 2020. Deze vindt plaats in de Sint Gertrudiskerk te Bergen op Zoom, ingang Grote Markt.

• Deeltaxi WMO (wijzigingen en feestdagen)

Deeltaxi West-Brabant gaat per 1 december over op een nieuw nummer om uw ritten te reserveren:
    088 - 076 10 00. Het huidige telefoonnummer (0800 - 023 00 33) vervalt begin 2020.

• F!TFabriek introduceert The Comeback Kids

Vanaf november 2019 gaat de F!TFabriek naast sportstimuleringsprojecten Sjors Sportief en Try Out ook starten met sportstimuleringsproject The Comeback Kids. Met deze projecten wil de F!TFabriek meer inwoners uit de gemeente Bergen op Zoom activeren, stimuleren en kennis laten maken met sporten bij de Bergse sportverenigingen.

• Onderzoek naar sluiting zwembad De Schelp afgerond

Het onderzoek naar aanleiding van de sluiting van zwembad De Schelp als gevolg van de problemen met RVS in de hoofddraagconstructie is afgerond. Het voorbije jaar gaf het onderzoeksbureau PROOF Adviseurs uitvoering aan het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Bergen op Zoom om ‘op basis van een feitenrelaas te leren van de oorzaken die hebben geleid tot de sluiting van De Schelp en aanbevelingen tot verbetering te formuleren voor de toekomst’. De stuurgroep is van mening dat dit rapport een basis creëert om tot verbetering te komen voor raad, college, De Schelp en de ambtelijke organisatie.

• Geen WhatsApp-contact meer met de gemeente

Vanaf 1 december 2019 stopt de gemeente Bergen op Zoom met WhatsApp. Sinds enkele jaren is onze gemeente bereikbaar via WhatsApp. Wij gebruiken hiervoor diensten van een externe leverancier. Deze leverancier heeft ons laten weten dat het vanaf 1 december niet meer mogelijk is om WhatsApp te gebruiken. WhatsApp verbiedt vanaf dan gebruik door de overheid.

• Bergen op Zoom waardeert mantelzorg

Mantelzorgers doen onmisbaar werk. Daarom bedankt de gemeente Bergen op Zoom mantelzorgers dit najaar voor al hun zorg en inzet met een feestelijke dag op 9 november bij Den Enghel in Bergen op Zoom. Deelnemers gaan naar huis met de Mantelwaardering 2019.

• Burgemeester ontbijt met leerlingen De Kreek

Burgemeester Frank Petter schoof woensdagochtend al vroeg aan de ontbijttafel met leerlingen van basisschool De Kreek uit Bergen op Zoom. Hij deed dat in het kader van het Nationaal Ontbijt. In heel Nederland wordt deze week aandacht besteed aan het belang van een goed ontbijt. Het is namelijk gebleken dat veel kinderen nauwelijks de tijd nemen voor een ontbijtje, terwijl het door velen juist gezien wordt als de belangrijkste maaltijd van de Dag. Tijdens de ontbijtsessies wordt aandacht besteed aan Het Vergeten Kind, een stichting die zich inzet voor kinderen die het thuis lastig hebben.