Verzoek tot houden referendum

Bob van den Berg

Bij de gemeenteraad is een inleidend verzoek binnengekomen om een referendum te kunnen houden over de renovatie van zwembad De Schelp. Het verzoek is ingediend door J.G.P. van Aken (PvdA-fractie). Concrete aanleiding is het raadsvoorstel RVB 18-0050 waarin een aantal scenario’s wordt geschetst voor de renovatie van het zwembad.

Om het verzoek op de agenda van de gemeenteraad te krijgen zijn er 200 handtekeningen nodig van inwoners van Bergen op Zoom die kiesgerechtigd zijn voor de gemeenteraad.

Inwoners die het verzoek willen ondersteunen, kunnen van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur terecht aan de balie van het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Als men het ondersteuningsverzoek wil tekenen moet men wel een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen.

De mogelijkheid tot ondertekenen van de ondersteuning is er tot en met donderdag 28 juni 2018.