Leerlingen Het Kwadrant krijgen baangarantie bij WVS Schoonmaak

Roks, M. (Marloes)

Leerlingen van Praktijkschool Het Kwadrant uit Bergen op Zoom krijgen bij goed functioneren een baan bij WVS Schoonmaak. Dat hebben beide partijen op dinsdag 24 oktober onder toeziend oog van wethouder Kammeijer – Luycks van Bergen op Zoom in een convenant vastgelegd. Ook hebben ze in dat convenant afgesproken dat WVS Schoonmaak gastlessen, bedrijfsbezoeken, beroepsorientatie en stageplaatsen voor leerlingen van deze praktijkschool regelt. Wethouder Kammeijer: “Geweldig dat de school en deze werkgevers zich hard maken voor deze jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is een voorbeeld voor anderen.”

Directeur Ab de Laater van Het Kwadrant is in zijn nopjes met het convenant en de mogelijkheden die dat voor de 150 leerlingen van zijn school biedt. “Onze leerlingen hebben afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt De Laater. “Zij hebben nu, maar ook straks op de werkvloer extra steun en begeleiding nodig. WVS Schoonmaak biedt ze dat. Het is natuurlijk fantastisch dat onze leerlingen bij goed functioneren bij WVS Schoonmaak een baan krijgen.”

De leerlingen starten met een beroepsorientatie door middel van gastlessen en bedrijfsbezoeken. Daarna volgt een stage. Als zowel de leerling als WVS Schoonmaak tevreden zijn over zijn of haar prestaties, kan de leerling rekenen op een contract.

Extra aandacht

William Koppers, Algemeen Manager van WVS Schoonmaak: “WVS Schoonmaak gelooft niet in beperkingen. Veel van onze medewerkers hebben een blijvende achterstand tot de arbeidsmarkt. Dat vraagt om meer aandacht en begeleiding op de werkvloer. Wij bieden ze dat. Want door nét dat extra beetje aandacht, zijn onze medewerkers enorm betrokken bij hun werk en leveren ze fantastische kwaliteit. Het convenant dat we met Het Kwadrant hebben afgesloten, past helemaal bij onze filosofie. We vinden het geweldig dat we deze leerlingen langdurig aan ons kunnen binden.”

Over WVS Schoonmaak

WVS Schoonmaak is een joint venture van WVS en Vebego International. WVS is het leer-werkbedrijf van West-Brabant en ontwikkelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. Vebego International is een Limburgs familiebedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot een Europese grootmacht op het gebied van facility services.