De week van de opvoeding “Buiten de lijntjes”

Splinter, F. (Fabiola)

Deze week (2 t/m 8 oktober) vindt voor de 7de keer de “Week van de Opvoeding” plaats. De week van de opvoeding is een landelijk initiatief en draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Thema dit jaar is “Buiten de lijntjes”.
Het opvoeden van kinderen en jongeren is leuk, belangrijk en soms best lastig. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? Dat zijn de vragen die centraal staan in deze week. Dit jaar zijn de jeugdprofessionals van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en WijZijn Traverse Groep op donderdag 5 oktober tussen 10.00 uur en 15.00 uur aanwezig op de weekmarkt in Bergen op Zoom. Zij geven informatie en aan kinderen worden leuke attenties uitgedeeld.

Vraag maar raak!

Iedereen heeft wel eens een vraag rond opvoeden en opgroeien. Of het nu een kleine vraag is, of dat het om iets groters gaat: het CJG is er voor alle jeugdigen (0-18), hun ouders, verzorgers en andere mensen die betrokken zijn bij hun opvoeding. Sámen met de vraagsteller wordt naar een antwoord gezocht op kleine en grote vragen. Het CJG neemt de vraag niet over, maar gaat uit van de eigen kracht en sluit aan bij de vraag en behoefte van de klant. Hoe wij ervoor zorgen dat we snel een goed antwoord hebben op alle vragen?

Gebundelde kracht

De kracht van het Centrum Jeugd en Gezin is dat alle organisaties die te maken hebben met opvoeden en opgroeien hier samen werken. Vanuit hun eigen discipline, maar met een doel: de belangen van het kind staan voorop. Onze belangrijkste samenwerkingspartners zijn; WijZijn Traverse,  TWB Thuiszorg met Aandacht,  GGD- West Brabant, Huisartsen, Scholen, peuterspeelzalen & kinderdagverblijven.

Contact met het CJG

Voor alle kleine en grote vragen is het CJG op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur via het gratis telefoonnummer 0800-020 04 04. Op de website van het CJG  kunt u 24/7 uw vragen stellen. Binnen 2 werkdagen wordt dan telefonisch contact met u opgenomen.

Inloopspreekuur van WijZijn Traverse Groep

WijZijn Traverse Groep helpt allerlei vragen bij opvoeden en opgroeien. Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag kunt u zonder afspraak terecht op het inloopspreekuur tussen 10 en 12 uur op de Jacob Obrechtlaan 5. Op de website van WijZijn Traverse Groep vindt u meer informatie over het aanbod.