Mobiliteitsconsulent, hulp bij openbaar vervoer

In de regio West-Brabant is de afgelopen jaren veel energie gestoken in het toegankelijk maken van het openbaar vervoer (OV). Zo zijn de bushaltes verbeterd en rijden er comfortabele bussen die ook toegankelijk zijn voor reizigers met een rolstoel, rollator of kinderwagen. 

In de praktijk blijkt echter dat veel mensen, en dan met name de oudere inwoners in onze gemeente, het moeilijk vinden om met het openbaar vervoer te reizen. Dat is jammer en eigenlijk niet nodig. De gemeente Bergen op Zoom en WijZijn willen graag onze inwoners de gelegenheid bieden om wegwijs te raken in het gebruik van het openbaar vervoer.

 

Hoe?

Voortaan kan je in de gemeente Bergen op Zoom de hulp inschakelen van een mobiliteitsconsulent.

Je kan contact opnemen met een mobiliteitsconsulent als je:

• vragen hebt over je mobiliteit

• vragen hebt over reizen met het openbaar vervoer (OV) en andere (lokale) vervoersmogelijkheden

• vragen hebt over het gebruik van de OV-chipkaart

• behoefte hebt aan een persoonlijk reisadvies op basis van je reisbehoefte en mogelijkheden

• reizen met het openbaar vervoer in de praktijk wilt uitproberen en het fijn vindt als er een keer iemand met je meegaat. 

 

Voor wie?

Iedere inwoner van de gemeente Bergen op Zoom, die moeite heeft met het gebruik van het openbaar vervoer en daarbij geen hulp heeft van familie, buren of kennissen, mag een beroep doen op de mobiliteitsconsulent van WijZijn Bergen op Zoom. 

 

Aanmelden

• WijZijn Bergen op Zoom via telefoonnummer: 0164-237056 of via e-mail:

mobiliteitsconsulent@wijzijntraversegroep.nl ;

• Vraagwijzer Bergen op Zoom via telefoonnummer: 0164-299491 of via e-mail: info@vraagwijzerboz.nl

De mobiliteitsconsulent neemt dan vervolgens zelf contact met je op om een afspraak te maken op één van de locaties van WijZijn in Bergen op Zoom, Halsteren of Lepelstraat.