Collectieve zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering hebben. Een basisverzekering vergoedt kosten van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Een aanvullende verzekering vergoedt bepaalde kosten die niet in de basisverzekering zitten. Bijvoorbeeld de tandarts of de fysiotherapeut. Meer informatie over zorgverzekeringen leest u op Rijksoverheid.nl.

U kiest zelf uw zorgverzekeraar. Voor een zorgverzekering betaalt u elke maand een bedrag. Dit heet premie. Heeft u een minimuminkomen? Maak gebruik van de collectieve zorgverzekering van de gemeente. U betaalt dan minder premie.

Meer informatie over het aanvragen van een collectieve aanvullende ziektekostenverzekering in de gemeente Bergen op Zoom vindt u bij ISD Brabantse Wal.

Wat moet u weten?

U kunt in de periode november tot en met 31 december een verzoek voor deelname indienen. Ga naar de website Gezond Verzekerd, selecteer uw gemeente en meldt u aan.

U komt in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering als u een minimuminkomen heeft.

Contact

ISD Brabantse Wal

Let op

U kunt elk jaar opnieuw uw eigen zorgverzekering kiezen. Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Zeg uw huidige zorgverzekering voor 1 januari op.