Homepage

 • Monumenten duurzaam verbouwen: de Groene Menukaart

  Het duurzaam verbouwen van een historisch pand

  Heeft u een historisch pand of monument en wilt u energie besparen? Speciaal voor inwoners en bedrijven met een historische woning, kerk, boerderij of industrieel erfgoed heeft gemeente Bergen op Zoom de Groene Menukaart. Dit is een online gereedschapskoffer (de ‘toolbox’) die geschikt is voor alle soorten gebouwen met een bouwjaar van vóór 1945. U kunt hierbij denken aan een woning, kantoor, fort, hotel, museum of kerk.

 • Gemeenteraad besluit tot aanbeveling herbenoeming burgemeester Frank Petter

  De gemeenteraad van Bergen op Zoom heeft besloten burgemeester dr. F.A. Petter aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom. Dit is na afloop van de besloten raadsvergadering op 17 april 2019 bekendgemaakt door de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad de heer A. Akkaya.

 • Lancering website duurzaambergenopzoom.nl

  Maandagmiddag 1 april werd in het Binnenstadslab de website duurzaambergenopzoom.nl officieel gelanceerd door de eerste “duurzame doeners” en wethouder Andrew Harijgens van duurzaamheid. De duurzame doeners zijn organisaties en bedrijven die in de ontwikkeling van de website hebben meegedacht en die ook terug te vinden zijn op de site. Hiertoe behoren onder andere het Stadspodium, Millvision, Natuurpodium, Stichting EcoBoz, Stichting Energietransitie Bergen op Zoom en ook de Veiligheidsregio. Samen met de gemeente als initiatiefnemer presenteerden zij het resultaat.