Homepage

 • Monumenten duurzaam verbouwen: de Groene Menukaart

  Het duurzaam verbouwen van een historisch pand

  Heeft u een historisch pand of monument en wilt u energie besparen? Speciaal voor inwoners en bedrijven met een historische woning, kerk, boerderij of industrieel erfgoed heeft gemeente Bergen op Zoom de Groene Menukaart. Dit is een online gereedschapskoffer (de ‘toolbox’) die geschikt is voor alle soorten gebouwen met een bouwjaar van vóór 1945. U kunt hierbij denken aan een woning, kantoor, fort, hotel, museum of kerk.

 • Woningbouw Meander fase 2 binnen De Markiezaten

  Op 4 december jl. hebben de wethouders Patrick van der Velden en Annette Stinenbosch en de directeur van ontwikkelaar BPD regio zuid Erik Leijten de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor Meander fase 2. Tevens is die dag een grondverkoopovereenkomst gesloten waarmee de gemeente voorjaar 2020 de bouwrijpe grond levert voor een eerstvolgende woonbuurt ten oosten van de Zuiderdreef.

 • Wethouder Evert Weys voorgedragen als nieuwe burgemeester van gemeente Hilvarenbeek

  Een jaarlang is hij wethouder in de gemeente Bergen op Zoom geweest. In eerste instantie tijdelijk, vanwege het uitvallen van Arjan van der Weegen, later als opvolger van diezelfde Van der Weegen. Binnenkort vertrekt Evert Weys echter naar de gemeente Hilvarenbeek. Daar maakte de gemeenteraad dinsdagavond 3 december, bekend dat Weys wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van die gemeente. 5 februari 2020 staat de installatie van burgemeester Weys op de agenda van de gemeenteraad in Hilvarenbeek.

 • Nieuwjaarsbijeenkomst Gemeente Bergen op Zoom

  Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom houdt haar jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst op maandag 6 januari 2020. Deze vindt plaats in de Sint Gertrudiskerk te Bergen op Zoom, ingang Grote Markt.

 • Deeltaxi WMO (wijzigingen en feestdagen)

  Deeltaxi West-Brabant gaat per 1 december over op een nieuw nummer om uw ritten te reserveren:
  088 - 076 10 00. Het huidige telefoonnummer (0800 - 023 00 33) vervalt begin 2020.

 • Bergen op Zoom waardeert mantelzorg

  Mantelzorgers doen onmisbaar werk. Daarom bedankt de gemeente Bergen op Zoom mantelzorgers dit najaar voor al hun zorg en inzet met een feestelijke dag op 9 november bij Den Enghel in Bergen op Zoom. Deelnemers gaan naar huis met de Mantelwaardering 2019.

 • Burgemeester ontbijt met leerlingen De Kreek

  Burgemeester Frank Petter schoof woensdagochtend al vroeg aan de ontbijttafel met leerlingen van basisschool De Kreek uit Bergen op Zoom. Hij deed dat in het kader van het Nationaal Ontbijt. In heel Nederland wordt deze week aandacht besteed aan het belang van een goed ontbijt. Het is namelijk gebleken dat veel kinderen nauwelijks de tijd nemen voor een ontbijtje, terwijl het door velen juist gezien wordt als de belangrijkste maaltijd van de Dag. Tijdens de ontbijtsessies wordt aandacht besteed aan Het Vergeten Kind, een stichting die zich inzet voor kinderen die het thuis lastig hebben.