Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2011 / November / Tijdens koopzondagen gratis parkeren op pleinen en in garages

Tijdens koopzondagen gratis parkeren op pleinen en in garages

In Bergen op Zoom hoeft in de feestmaand december op de koopzondagen niet betaald te worden voor het parkeren op een aantal locaties.

Gratis parkeren

In Bergen op Zoom hoeft in de feestmaand december op de koopzondagen niet betaald te worden voor het parkeren. Voor de bezoekers aan de binnenstad die hun auto willen parkeren, heeft de gemeente pleinen ingericht en parkeergarages gebouwd. Het gratis parkeren geldt daarom alleen op de daarvoor ingerichte pleinen en in de parkeergarages. De ondernemers en de gemeente hopen met het gratis parkeren meer bezoekers in de binnenstad te krijgen. Deze maatregel wordt mede daarom tevens in de regionale media bekend gemaakt. Mocht het een succes worden, dan overweegt de gemeente of op koopzondagen voortaan niet altijd vrij geparkeerd kan worden.

Alléén op pleinen en in garages

De vrijstelling op de pleinen en in de garages gaat in op 27 november 2011 en duurt tot het einde van het jaar. Het betreft dus de koopzondagen van 27 november, 4, 11 en 18 december. Op de oudere parkeerautomaten wordt binnenkort een speciale sticker geplakt om nogmaals te wijzen op de gratis koopzondagen. De nieuwere automaten worden geprogrammeerd met de nieuwe tijden. Op de genoemde data wordt een nul-tarief ingesteld in de parkeergarages en het Pastoor Joorenplein tussen 11:00 uur en 21:00 uur.

Op de koopzondagen worden de bezoekers aan de stad bij binnenkomst geattendeerd op de gratis parkeerplaatsen in het centrum. Dit gebeurt door op de gemeentelijke elektronische lichtschermen die langs de belangrijkste toegangswegen te vinden zijn. Bij de ingangen van de pleinen en garages worden de gratis parkeertijden op de borden aangegeven.

 

Pleinen:

Achter London

Antwerpsestraat thv winkelcentrum

Battusplaats

Blokstallen

De Kaai

Geertruidaplein

Kazerneplein

Koepelplaats

Korenmarkt

Minderbroederstraat

Mineurplein

Plein 13

St Catharinaplein

Weverskat

Wilhelminaveld

Zuid-Oostsingel

 

Parkeergarages:

De Parade

Achter de Grote markt

Pastoor Joorenplein


Uitgelicht


Zoeken