Watertappunt en fonteinen

Etiënne Homs

In onze gemeente beheren wij diverse watertappunten en fonteinen. Mochten er zich hiermee problemen voordoen, bijvoorbeeld een het lekken van water of beschadigingen  kunt u dit melden bij de gemeente. 

Meldingen kunt u doen via deze link.

Stichting Join the pipe zet zich in om openbare drinkwaterpunten te realiseren. Voor ieder gerealiseerd watertappunt slaan zij een waterbron in een ontwikkelingsland. In een convenant met de provincie is vastgelegd dat Bergen op Zoom twee van dit soort punten realiseert.

 • Stationsplein 
  Watertappunt Stationsplein
  Tijdens een warme zomerdag in 2012 ontstond binnen het projectteam Goed bezig BUS het idee om busreizigers meer comfort te bieden door, op warme dagen, drinkwater aan te bieden op busstations. Reizigers kunnen voor of na hun busreis gratis heerlijk, gezond “Brabants” water tappen.
   
 • Zuivelplein 
  Watertappunt Zuivelplein
  De pomp uit 1864 werd door de Junior Kamer in 1985 geschonken aan de gemeente. De vier partijen die, behalve de gemeente, de restauratie mede mogelijk hebben gemaakt: Junior Kamer Het Markiezaat, Cloïn Schilderwerken, Jansen Installatietechniek en Kemperman Restauratie.

Defect

Problemen met de watertappunten? Geef het door aan de gemeente. U kunt uw melding digitaal indienen of via de BuitenBeter App
Het is van belang dat u nauwkeurig doorgeeft wat het probleem is en waar zich het probleem voordoet. Op deze wijze kan de gemeente snel en adequaat handelen.

Calamiteit

Indien er sprake is van een calamiteit, dan kunt u direct telefonisch contact opnemen met het Klant Contact Centrum op nummer 14 0164. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor situaties, die direct een gevaar opleveren voor gebruikers van de openbare ruimte.