Samen op weg naar een toegankelijk Bergen op Zoom!

Marit Israël

Op maandag 10 februari 15.30 uur- 17.00 uur is in het Oude Stadshuis de aftrap van de Lokale Inclusie Agenda Bergen op Zoom en jij bent uitgenodigd!

Stichting Toegankelijk BoZ en gemeente Bergen op Zoom nodigen je uit voor de aftrap van de Lokale Inclusie Agenda Bergen op Zoom. Gemeente Bergen op Zoom is toegelaten tot het Koploperprogramma ‘Iedereen doet mee’ van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Deze 30 gemeenten lopen voorop in de uitvoering van het VN-verdrag handicap. Dit verdrag zorgt ervoor dat mensen met een beperking volwaardig in de Nederlandse samenleving mee kunnen doen en openbare ruimte en gebouwen toegankelijk zijn voor mensen met een handicap. Maar deze gelijke rechten gelden ook op het gebied van wonen, werk, zorg, onderwijs, vervoer, uitgaan, sport- en cultuur en communicatie. Kortom, op alle terreinen binnen de Bergse samenleving. Ben je betrokken bij dit onderwerp of zelf een ervaringsdeskundige? Wil je graag weten hoe het er in Bergen op Zoom voor staat, wat wij gaan doen en inspirerende Bergse voorbeelden horen? Meld je dan aan voor deze bijeenkomst bij e.m.vandehaterd@bergenopzoom.nl.

De rolstoelingang van het Oude Stadshuis bevindt zich aan de St. Annastraat 4. Graag daar aanbellen of de bodetelefoon bellen (06 22 46 69 923). Dan wordt de deur open gedaan.

Het programma ziet er als volgt uit:

15.30 uur        Welkom en opening

door wethouder Andrew Harijgens en door Christel Verbogt van ‘Power on wheels’.

15.45 uur        Samen opgroeien met en zonder handicap, vanzelfsprekend!

Mirjam Geers van Stichting Zon over de dagelijkse praktijk van een school waar kinderen worden voorbereid op een samenleving waarin iedereen meetelt en over het belang van ontmoeting daarbij.

16.00 uur        Aan de slag

Wat zijn de stand van zaken, wat zijn de ambities en wat moet er gebeuren in Bergen op Zoom? door Esther van de Haterd, kwartiermaker Lokale Inclusie Agenda.

16.15 uur        Tips en tops, wat moeten we zeker meenemen in de agenda?

16.25 uur        Ondertekening van het VNG Manifest ‘Iedereen doet mee’

door wethouder Harijgens en Kees Spikker van de Stichting Toegankelijk Bergen op Zoom.

16.30 uur        Afsluiting met hapje/drankje