Gemeente juicht dementie-vriendelijk initiatief toe

Jeroen van Bommel

Wethouder Yvonne Kammeijer is blij met het initiatief van Samen Dementievriendelijk om trainingen te ontwikkelen om medewerkers van ABN.AMRO-kantoren dementievriendelijk te laten werken.

Het kantoor in de gemeente Bergen op Zoom is voorloper en mocht in mei van dit jaar al de sticker ‘Dementievriendelijk’ op haar kantoor aanbrengen, maar de trainingen zijn inmiddels zover ontwikkeld dat ze te gebruiken zijn voor álle ABN.AMRO-kantoren. Afgelopen week werden de trainingen op Wereld Alzheimerdag landelijk gelanceerd zodat straks op ieder ABN.AMRO-kantoor in Nederland de sticker kan prijken.
Ook is op die dag een special pagina de lucht in gegaan met de naam ‘Held op Sokken’. Meer informatie hierover is te vinden op www.alzheimersocks.nl