september

• Kick-off Thematische Routes West Brabantse Waterlinie

Onlangs vond in het bijzijn van wethouder Patrick van der Velden en zijn collega Petra Lepolder uit Steenbergen op Fort de Roovere in Halsteren de kick-off plaats van de Thematische Routes: fiets- en wandelroutes die alle bezienswaardigheden van de West Brabantse Waterlinie met elkaar gaan verbinden.

• Gemeente juicht dementie-vriendelijk initiatief toe

Wethouder Yvonne Kammeijer is blij met het initiatief van Samen Dementievriendelijk om trainingen te ontwikkelen om medewerkers van ABN.AMRO-kantoren dementievriendelijk te laten werken.

• HAS Hogeschool kiest nadrukkelijk voor Zuidwestelijke Delta

HAS Hogeschool uit Den Bosch en Venlo kiest voor fysieke aanwezigheid in de Zuidwestelijke Delta (ZWD) om zo studenten en toekomstige beroepsbeoefenaars naar deze regio te brengen. De ZWD heeft grote behoefte aan zulke gekwalificeerde medewerkers. HAS Hogeschool komt daarmee tegemoet aan een verzoek van de (regionale) overheid en het bedrijfsleven.

• Kunsten in de Monumenten 2017 wederom zeer goed bezocht

Open Monumentendag in Bergen op Zoom. Elk jaar weer een groot succes! De prachtige monumenten barstten van de verhalen. Met de toevoeging van kunst zoals muziek, dans, theater, beeldende kunst, film, kwamen de vele monumenten in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat echt tot leven.

• Dorpswandeling Halsteren wint lokale erfgoedprijs Bergen op Zoom

De Dorpswandeling Halsteren wint de erfgoedprijs 2017 van de gemeente Bergen op Zoom. De lokale erfgoedprijs, € 500,- wordt dit jaar voor de 2e keer gehouden. Door het instellen van deze prijs brengt de gemeente haar erfgoed breder onder de aandacht en stimuleert ze eigenaren en initiatiefnemers om op een eigentijdse en innovatieve manier met erfgoed om te gaan.

• Open Lesweek en FEEST!! bij het CKB

Het is FEEST!! bij het CKB, ter ere van 150 jaar gemeentelijk muziekonderwijs.