Themabijeenkomst Mobiliteit voor 55-plussers

Splinter, F. (Fabiola)

Stichting OOBOZ (samenwerkende ouderenverenigingen in Bergen op Zoom) en de gemeente Bergen op Zoom organiseren op donderdag 26 oktober 2017 een bijeenkomst over de diverse vervoersmogelijkheden in onze gemeente en de regio. Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor 55-plussers in onze gemeente. Familieleden en andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

Waarom een bijeenkomst over Mobiliteit?

In de praktijk blijkt dat veel mensen, en dan met name de oudere inwoners in onze gemeente, het moeilijk vinden om met het openbaar vervoer te reizen. Dat is jammer en eigenlijk niet nodig.
Daarom willen wij u met deze bijeenkomst informeren over het vervoersaanbod in onze gemeente en hoe u hiervan gebruik kunt maken. Hierdoor blijft u langer onafhankelijk van anderen en kunt u spontaan een uitje plannen.

Inhoud Programma

Deze middag ontvangt u vanuit de Regio West-Brabant (RWB) informatie over:

• Het reizen van A naar B (www.ikwilvervoer.nl)
  • Het gebruik van de deeltaxi
  • Kleinschalig vervoer
  • Openbaar vervoer
  • Het gebruik van de OV-chipkaart
  • De dienstregeling
  • En nog veel meer

Datum:             donderdag 26 oktober 2017
Locatie:           De Wittenhorst, Lindenlaantje 1 in Halsteren
Aanvang:        13.30 uur (zaal open vanaf 13.00 uur)
Afsluiting:       ca. 16.15 uur
Kosten:           de toegang is gratis!

Bij het Reisloket zijn vrijwilligers van het Reizigersoverleg Brabant (ROB) aanwezig. Aan hen kunt u uw vragen stellen. Ook kunt u deze middag, onder het genot van een kopje koffie/thee, ervaringen uitwisselen. Misschien komt u wel op leuke ideeën, om bijvoorbeeld samen ergens naar toe te reizen.

Hoe dan ook: het wordt een gezellige middag waarna u een stuk wijzer en mobieler weer naar huis gaat.

Tot donderdag 26 oktober in De Wittenhorst!