oktober

• Innovaties in de zorg: bedrijven grijpen hun kans

Zes zorgproeftuinen in Vlaanderen en Nederland zijn eerder dit jaar het project CrossCare gestart. CrossCare ondersteunt bedrijven bij het naar de markt brengen van hun innovaties in de gezondheidszorg. Gemeenten Bergen op Zoom, Breda en Roosendaal en het Care Innovation Center West-Brabant geven daar in deze regio invulling aan. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de provincie Noord-Brabant en de Regio West-Brabant.

• DuurzaamheidsTOP West-Brabant 2017

Heeft u zich al aangemeld voor de regionale DuurzaaamheidsTOP West-Brabant?
    Op 13 november vindt de tweede DuurzaamheidsTOP West-Brabant plaats op Breda International Airport. Het doel van dit congres is om ondernemers, overheid en onderwijs te inspireren, enthousiasmeren, motiveren en verbinden over de mogelijkheden voor duurzame ontwikkeling en circulair ondernemen in de regio. Belangrijke thema’s tijdens deze editie zijn: regionale energietransitie, gezamenlijke verduurzaming bedrijventerreinen, circulaire economie met nieuwe ketens en de rol van vastgoedpartijen in de duurzame energieopwekking.

• Bijzondere vliegbewegingen Woensdrecht

In verband met een oefening deze week vinden op dinsdag 24 en woensdag 25 oktober een aantal afwijkende vliegbewegingen plaats vanaf vliegbasis Woensdrecht. Het gaat om starts en landingen van een tactisch transportvliegtuig, transporthelikopters en een CV-22 Osprey tiltrotor.

• Vragenlijst behoefteonderzoek naar leeftijdsvriendelijke gemeente

Onze gemeente wil graag een leeftijdsvriendelijke (Age-friendly City worden. Dan maak je deel uit van een internationaal programma van de Wereld Gezondheidsorganisatie (World Health Organization, WHO). Met dit programma worden gemeenten gesteund bij het maken van beleid waarbij extra rekening gehouden wordt met ouderen.

• Adriënne Veraart overleden

Oud-wethouder Adriënne Veraart is op 18 oktober overleden.

• Themabijeenkomst Mobiliteit voor 55-plussers

Stichting OOBOZ (samenwerkende ouderenverenigingen in Bergen op Zoom) en de gemeente Bergen op Zoom organiseren op donderdag 26 oktober 2017 een bijeenkomst over de diverse vervoersmogelijkheden in onze gemeente en de regio. Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor 55-plussers in onze gemeente. Familieleden en andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

• Ondertekening overeenkomst begeleiding en huishoudelijke ondersteuning door Brabantse Wal gemeenten

Op woensdag 11 oktober ondertekenden de wethouders van de drie Brabantse Wal gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen nieuwe overeenkomsten voor begeleiding en huishoudelijke ondersteuning. Bij de ondertekening was ook een vertegenwoordiging van de zorgaanbieders aanwezig.

• Persoonlijke zilverrondleiding in het Markiezenhof

Met de projectleider als gids langs de zilvertentoonstelling, terwijl de kinderen (vanaf 4 jaar) op een begeleide Joris & De Draak speurtocht gaan? Dit kan in het Markiezenhof elke woensdagmiddag van oktober, om 15.00 uur. Volwassenen krijgen alle tijd voor de bijzondere, persoonlijke verhalen achter de zilverschatten en de jonge museumbezoekers gaan met hun eigen gids op ontdekkingstocht.

• Word Mobiliteitsconsulent!

In de regio West-Brabant is de afgelopen jaren veel energie gestoken in het toegankelijk maken van het openbaar vervoer (ov). Zo zijn de bushaltes verbeterd en rijden er comfortabele bussen die ook toegankelijk zijn voor reizigers met rolstoelen, rollators en kinderwagens.
    In de praktijk blijkt echter dat veel mensen, en dan met name de oudere inwoners in onze gemeente, het moeilijk vinden om met het openbaar vervoer te reizen. Dat is jammer en eigenlijk niet nodig. De gemeente Bergen op Zoom en WijZijn willen graag onze inwoners de gelegenheid bieden om wegwijs te raken in het gebruik van het openbaar vervoer. Daarom is WijZijn op zoek naar vrijwillige Mobiliteitsconsulenten.

• Geen uitgifte jodiumtabletten gemeente Bergen op Zoom

Vanaf dinsdag 10 oktober verspreidt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) doosjes met jodiumtabletten onder inwoners van onze regio. Dit geldt niet voor inwoners in de gemeente Bergen op Zoom.

• Duurzaamheidsevent in het CKB

Volgende week is het de Week van de Duurzaamheid. Vrijdag 13 oktober is het OurFuture@BergenopZoom event in de theaterzaal van het CKB. Het thema van het event is toekomst, waarbij de presentaties voornamelijk gaan over duurzaamheid. Het event is geheel gratis, incl. een lunch voor alle aanwezigen.

• Integriteit gemeenteraad Bergen op Zoom beter geregeld : Verklaring burgemeester Petter sluit dossier af

Burgemeester Frank Petter van de gemeente Bergen op Zoom geeft een beknopte analyse over de afhandeling van dossier Linssen. Het dossier liep vanaf 2013.
    De verklaring toont de inspanningen die de burgemeester en de gemeenteraad hebben ondernomen om beter te kunnen reageren op zaken waarbij de integriteit van het bestuur in het geding is. Zo is de gedragscode aangepast en besproken met de gemeenteraad.

• De week van de opvoeding “Buiten de lijntjes”

Deze week (2 t/m 8 oktober) vindt voor de 7de keer de “Week van de Opvoeding” plaats. De week van de opvoeding is een landelijk initiatief en draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Thema dit jaar is “Buiten de lijntjes”.
    Het opvoeden van kinderen en jongeren is leuk, belangrijk en soms best lastig. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? Dat zijn de vragen die centraal staan in deze week. Dit jaar zijn de jeugdprofessionals van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en WijZijn Traverse Groep op donderdag 5 oktober tussen 10.00 uur en 15.00 uur aanwezig op de weekmarkt in Bergen op Zoom. Zij geven informatie en aan kinderen worden leuke attenties uitgedeeld.