Cadeau uit Zilverstad voor Bergen op Zoom

Splinter, F. (Fabiola)

Bij de opening van de zilvertentoonstelling ‘Voorbij ijdelheid’ in Bergen op Zoom op zaterdag 20 mei jl. ontving burgemeester Frank Petter van de gemeente Bergen op Zoom een bijzondere verrassing uit handen van een delegatie van Schoonhoven Zilverstad. In de zonovergoten tuin van het Markiezenhof overhandigden Zilverstad-ambassadeur Dick de Cloe en burgemeester Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard (waartoe Schoonhoven behoort) in aanwezigheid van D66-leider en zilverliefhebber Alexander Pechtold het zilveren cadeau als waardering voor het bijzondere initiatief.

“De nieuwe tentoonstelling over zilver en het verleden van zilversmeden in en rond Bergen op Zoom is prachtig en de initiatiefnemers verdienen een bijzonder compliment”, aldus Zilverstad-ambassadeur en voormalig burgemeester van Bergen op Zoom Dick de Cloe.

Ambtsketen opgepoetst
Als waardering voor het initiatief en de uitnodiging bij de bijzondere opening aanwezig te mogen zijn, heeft Schoonhoven Zilverstad het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom en de initiatiefnemers van de tentoonstelling uitgenodigd voor een bezoek aan Schoonhoven. Zij krijgen dan de  hoogtepunten van de Zilverstad te zien, zoals het Nederlands Zilvermuseum, de Vakschool voor edelsmeden, het Schoonhovens Edelambachtshuys in de oude Synagoge en de vele tientallen oude zilverwerkplaatsen, fabriekjes, directiewoningen en andere cultuurhistorische elementen uit de zilvergeschiedenis. En omdat zilver regelmatig moet worden opgepoetst, zullen specialisten van het Zilvermuseum de ambtsketen van de burgemeester van Bergen op Zoom helemaal oppoetsen.
In een dankwoord gaf burgemeester Frank Petter aan graag gebruik te maken van de uitnodiging. 

De tentoonstelling ‘Voorbij ijdelheid’ (waarvoor het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven enkele stukken in bruikleen gaf) is tot 29 oktober a.s. te zien op vijf locaties in Bergen op Zoom. Meer informatie op www.markiezenhof.nl.

Zilverstad