Ruim 1000 Supporters van Schoon tijdens Bergen op Schoondagen

Splinter, F. (Fabiola)

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart vinden voor de 22e keer de Bergen op Schoondagen plaats. Vrijdagmiddag 13.00 uur geeft wethouder Patrick van der Velden hiervoor het officiële Startsein op de Brede voorziening de Markiezaten, Zuiderdreef 320. Dit in bijzijn van 2 acteurs Bob en Stinkie.

Scholieren, St. Natuurpodium Brabantse Wal, scouting en (bewoners)organisaties werken mee aan de jaarlijkse schoonmaakactie. Door zwerfafval in buurten en bossen op te ruimen, dragen deze Supporters van Schoon bij aan een schone en prettige leefomgeving.  

Deelnemers op Vrijdag 24 maart 2017:
-    Octopus (Markiezaten), ZMLK De Kameleon (Markiezaten), Peuterschool de Kleine Markies (Markiezaten), 
-    RSG ’t Rijks, 
-    basisschool De Toermalijn (Halsteren),
-    b.s. De Biezenhof (Halsteren),
-    b.s. Het Palet, 
-    b.s. Marco Polo,
-    b.s Lodijke ,
-    De maatjes kinderopvang (Kompas bergse plaat),
-    SV DOSKO
-    B.s. Sancta Maria
-    School Oost

Deelnemers Zaterdag 25 maart 2017:
-    scouting Menno van Coehoorn,
-    scouting Kizito
-    scouting Petrus & Paulus
-    Scouting Markiezaatsgroep
-    Scouting Delmo
-    Werkgroep Zwerfvuil van de Bergse Plaat
-    De Bewonersgroep NZZ/HalstersewegBuurtcomité
-    Korfbalvereniging Scheldevogels 
-    St. Natuurpodium Brabantse Wal , StayOkay en Klimbos
Buurtcomité KlaverWIJ gaat aan de slag op zaterdag 18 maart

Samen Schoon logo

Themadag ‘Klimmen in een schoon bos’

St. Natuurpodium Brabantse Wal , StayOkay en Klimbos Brabantse Wal organiseren gezamenlijk een themadag met klimmen en allerhande leuke en leerzame activiteiten met als thema duurzaamheid en energie. Aansluitend bij de Bergen op Schoondagen worden deelnemers aangemoedigd om het bos bij het Klimbos op te ruimen. Voor meer informatie verwijzen wij naar www.facebook.com/stayokaybozwww.klimbos.nl/klimbos-brabantse-wal en www.natuurpodium.nl

Schoon  belonen   

Maar liefst tien deelnemers aan het project ‘Schoon belonen’, van de gemeente en Saver, gaan zich tijdens de Bergen op Schoondagen inspannen om in hun buurt schoon te maken. Naast schoonmaken  scheiden zij hun afval binnen hun organisatie. Voor meer informatie over ‘Schoon belonen’ zie: https://bergenopzoom.supportervanschoon.nl

Gemeente Bergen op Zoom verzorgt wederom voor de deelnemers het bestellen en aanleveren van de materialen. Aan het einde van elke Opschoondag wordt het verzamelde zwerfvuil opgehaald door Saver, die door de gemeente hiervoor wordt ingehuurd.