Grondovereenkomsten voor 20 koop- en 36 vrije sector huurappartementen in de wijk De Markiezaten.

Roks, M. (Marloes)

De gemeente Bergen op Zoom heeft met Maas-Jacobs Vastgoed BV uit Zundert en de Utrechtse woningontwikkelaar SUSTAY | verantwoord wonen grondovereenkomsten gesloten voor de ontwikkeling van 20 koop- en 36 vrije sector huur appartementen. Het gezamenlijke plan is gesitueerd op een prachtige zichtlocatie in de wijk de Markiezaten.

De ontwikkellocatie genaamd Jakobsschelp-Nonnetje is fraai gelegen aan het water van de Augustakreek. De koop- en huurappartementen zijn verdeeld over twee gebouwen met een aansprekende architectuur. Beide gekromde gebouwen zijn voorzien van prachtige glazen puien, brede balkons met weids uitzicht over het water en geveldelen die met verticale belijning refereren aan de rietkragen.

Patrick van der Velden, wethouder Bergen op Zoom:“Het toevoegen van vrije sector huurappartementen aan de wijk was een belangrijk uitgangspunt voor deze locatie. De turn-key ontwikkeling en realisatie van 36 huurappartementen door Sustay is dan ook fantastisch. De gelijktijdige ontwikkeling van 20 luxe koopappartementen door Maas-Jacobs geeft de buurt een mooie afronding. Met deze programma-mix en door goede samenwerking spelen partijen precies in op de behoefte van woonconsumenten in Bergen op Zoom.”

Rene Maas, directeur Maas-Jacobs: “Bij deze tender hebben we heel bewust gekozen voor een combinatie van ruime huur- en koopappartementen waardoor we een realistische realisatiestrategie konden overleggen aan de gemeente. We zijn er erg trots op dat we samen met Sustay deze mooie plek een nog mooiere invulling mogen gaan geven.”

Menno Schapendonk, directie Sustay: “Het combineren van hoogwaardige architectuur met het segment betaalbaar huren hebben we op deze plek weer voor elkaar gekregen. Dankzij het snelle en creatieve ontwikkelproces van Sustay in combinatie met haar partners werd dit mogelijk.”

Sustay heeft de huurwoningen reeds verkocht aan een Nederlands institutioneel pensioenfonds. Maas-Jacobs Bouwbedrijf B.V. zal de bouw van beide complexen voor haar rekening nemen. Architectenbureau JMW uit Tilburg is verantwoordelijk voor het ontwerp van het project.

Het project start medio 2017 en naar verwachting worden in het voorjaar van 2018 de eerste woningen al opgeleverd.

Over MaasJacobs: Maas-Jacobs bouwt en ontwikkelt al 40 jaar met kwaliteit, lef en creativiteit in Zuidwest Nederland. We zijn gespecialiseerd in binnenstedelijke herontwikkelingen (zowel nieuwbouw als bestaand onroerend goed),  transformaties en herbestemmingen + commerciële (supermarkt) ontwikkelingen. 

Over Sustay: Sustay richt zich als ontwikkelaar op de realisatie van duurzame en betaalbare vrije sector huurwoningen met huren van ca. 500,- tot 900,- euro per maand. Hierbij werkt de woningontwikkelaar uit Utrecht samen met gemeenten, institutionele beleggers en woningcorporaties. Ook zijn Sustay en haar partners in staat tot maatwerk met betrekking tot de woonbehoeften van specifieke doelgroepen, maximering van huurniveaus en langjarig exploiteren.

In 2017 worden door Sustay 650 huurwoningen gerealiseerd.

 

Ondertekende grondovereenkomst