Bergen op Zoom verkoopt perceel aan Slingerweg 5 aan Roosenboom Logistiek BV

Roks, M. (Marloes)

De gemeente Bergen op Zoom heeft een perceel van ca 2,3 ha grond en een bestaand gebouw van 8000 m2 aan de Slingerweg 5 verkocht aan het bedrijf Roosenboom Logistiek BV. Naast het bestaande bedrijfsgebouw zal in de toekomst nog een bedrijfsloods worden opgericht. Het bedrijf biedt werkgelegenheid aan ca. 18 fte.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in principe medewerking gegeven aan het verzoek van het bedrijf om in de zijdelingse perceelsgrens een bedrijfsloods op te richten. Op die manier kan Roosenboom Logistiek BV maximaal gebruik maken van de ruimte die het perceel biedt.

Wethouder Ad Coppens (Economische Zaken en Financiën) is blij met de verkoop van de grond aan Roosenboom. “Als portefeuillehouder Financiën ben ik uiteraard content met de verkoop omdat het rechtstreeks geld in het laatje brengt, maar als portefeuillehouder Economische Zaken is mijn blijdschap nog veel groter. Roosenboom Transport BV is een sterk bedrijf en is bovendien afkomstig uit onze gemeente. Dat betekent dat het met de binding wel goed zit. Bovendien versterkt deze vestiging ook weer de bedrijvigheid en de werkgelegenheid. Een mooie opsteker voor de gemeente”, aldus wethouder Ad Coppens.

Eigenaar/directeur Leon Roosenboom van het gelijknamige bedrijf zegt hierover: “Wij zijn een bedrijf in ontwikkeling en de laatste jaren gebeurt er veel. Er was dringend behoefte aan uitbreiding en deze locatie is ideaal. We gaan nu van 3 locaties naar 1 locatie. Dat betekent dat we ook een nieuw kantoor gaan bouwen. Alles onder één dak zal een stuk efficiënter zijn. We zijn een heus familiebedrijf dat is opgericht in Bergen op Zoom. Dit jaar bestaan we 25 jaar. Een betere timing is er dus niet! Door de uitbreiding van de randweg is de locatie een stuk interessanter geworden en zien we hierin ook de uitdaging om het pand een mooi aanzicht te geven”.

Roosenboom is een internationaal transport- en expeditiebedrijf. Specialiteit is distributieverkeer binnen de Benelux en Duitsland. Daarnaast heeft Roosenboom de beschikking over meer dan 7500 m2 opslagruimte. Naast vervoer, opslag en handling heeft Roosenboom een sterk groeiende afdeling waarbij met name plastics in bulk worden omgepakt in diverse verpakkingen. De activiteiten m.b.t. deze logistieke dienstverlening zijn het laatste jaar sterk in omvang toegenomen. Als gevolg hiervan nemen ook de werkzaamheden voor transport & expeditie toe.