Gemeente verbiedt Satudarah feest

Splinter, F. (Fabiola)

De gemeente Bergen op Zoom heeft een verzoek binnengekregen voor een 10 jarig jubileum feest van de lokale afdeling van Satudarah. Als het aan de gemeente ligt, gaat dit feest niet door.

Justitie voert fel strijd tegen motorclubs zoals Satudarah. Zij hebben veel leden die gerelateerd zijn aan criminaliteit. Verschillende steden hebben met activiteiten van motorclubs te maken. Dit is een voortdurende zorg van burgemeesters. Het is bekend dat massale bijeenkomsten van motorclubs onveiligheidsgevoelens bij burgers oproepen.

In dit specifieke geval gaat het er niet om wat de gemeente van Satudarah vindt. Wat hier aan de hand is, is dat ze zich bewust aan de regels onttrokken hebben. Iedere burger mag een feest op een privé terrein organiseren. Afhankelijk van het aantal bezoekers op het feest, geldt een aantal regels, om met name de brandveiligheid te kunnen garanderen. Belanghebbende is meerdere malen gewezen op de procedure en de daarbij behorende regels. Hij heeft de geijkte procedure niet gevolgd en herhaaldelijk geen volledig antwoord op de gestelde vragen gegeven. Wet- en regelgeving is er voor iedereen. Daarom heeft de burgemeester besloten op basis van brandveiligheid met een last onder bestuursdwang het feest te verbieden.