West-Brabants sportloket gaat samenwerking aan met het Fonds Gehandicaptensport: ‘Onbeperkt Sportief wordt Uniek Sporten’

Roks, M. (Marloes)

Tussen de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen, Woensdrecht en Halderberge is er via het sportloket ‘Onbeperkt Sportief’ een uitwisseling van kennis en expertise op het gebied van aangepast sporten. Het regionale loket wil door een samenwerking aan te gaan met de website en applicatie ‘Uniek Sporten’ van het Fonds Gehandicaptensport graag aansluiten bij de landelijke infrastructuur.

De gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Halderberge hebben in 2014 een regionaal loket ‘Onbeperkt Sportief’ opgezet. Ondertussen zijn de gemeenten Tholen en Woensdrecht bij het West-Brabantse loket aangesloten. Het loket ‘Onbeperkt Sportief’ richt zich in de eerste plaats op mensen met een beperking die een duwtje in de rug nodig hebben om daadwerkelijk de stap te zetten naar een sportaanbieder. Ook sporters met een beperking die hinder ondervinden bij hun sportbeoefening, kunnen hier terecht met een hulpvraag. Het loket is er ook voor de sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten.

De samenwerkende gemeenten hebben besloten om per 1 februari 2017 zich aan te sluiten bij de landelijke infrastructuur door een samenwerking aan te gaan met het Fonds gehandicaptensport en de website / applicatie ‘Uniek Sporten’. Het Fonds Gehandicaptensport wil door middel van de website en app ‘Uniek Sporten’ er voor zorgen dat nog meer mensen met een handicap kunnen genieten van sport en bewegen. Door de samenwerking met het Fonds Gehandicaptensport wordt het mogelijk om op zowel regionaal als landelijk niveau potentiële sporters beter van dienst te kunnen zijn bij een hulpvraag.

Het lokale loket ‘Onbeperkt Sportief’ blijft bestaan. Per 1 februari 2017 zal in de communicatie en openbare uitingen het beeldmerk ‘Uniek Sporten’ gebruikt worden.