Gemeenteraden Brabantse Wal praten over samenwerken

Roks, M. (Marloes)

Dinsdagavond 4 april spraken de drie gemeenteraden van de Brabantse Wal-gemeenten (Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht) elkaar over de visie op samenwerking. Onder de titel Veerkrachtig Bestuur wordt er al langere tijd gesproken over de manieren waarop de drie gemeenten in Zuidwest Brabant elkaar zouden kunnen vinden. Samenwerking is een must, maar het behoud van de eigen identiteit en couleur locale is daarbij van belang.

De drie burgemeesters verzorgden dinsdagavond de aftrap in de Hofzaal van het Markiezenhof. Vervolgens waren zij samen met de loco-burgemeesters van de Brabantse Wal-gemeenten begeleiders van zes tafels waaraan gediscussieerd kon worden over verschillende onderwerpen.

De input van de raadsleden wordt straks meegenomen in de definitieve visie over samenwerking die uiteindelijk aan de Provincie zal worden aangeboden.