Bouw tweede fase Nieuwe Kaai in Scheldevesting feestelijk van start

Homs, J.J.E. (Etiënne)

Maandag 5 september 2016 sloeg wethouder Patrick van der Velden symbolisch de eerste paal voor de tweede fase van het nieuwbouwproject de Nieuwe Kaai in Bergen op Zoom. Projetontwikkelaar TBI-onderneming ERA Contour realiseert in deze fase 26 stadswoningen in de wijk Scheldevesting. Naar verwachting worden de eerste woningen voor de zomer van 2017 opgeleverd.

Consument als co-producent

De woningen in de Nieuwe Kaai worden gerealiseerd volgens het concept lekkerEIGENhuis. Met lekkerEIGENhuis kan in korte tijd een woning gebouwd worden waar nadrukkelijk de smaak van de toekomstige bewoners meegenomen is. Bij de woningen in de Nieuwe Kaai bouwden toekomstig bewoners vanaf het begin mee aan hun eigen woning. In twee woonworkshops gingen ze samen met het team van ERA Contour en de interieurarchitecten van Ontwerpplek aan de slag met hun woonwensen. Deze zijn zoveel als mogelijk meegenomen in het uiteindelijke ontwerp van de huizen. 

2e fase

De Nieuwe Kaai bestaat uit twee fasen waarvan de eerste fase met 23 stadswoningen volledig gebouwd is. In deze tweede fase zijn nog een paar woningen te koop. De prijzen beginnen bij € 291.500,- v.o.n. 

Kijk voor meer informatie op de website www.denieuwekaai.nl.

Kaai II