Bergen op Zoom krijgt regenboogoversteekplaats

Homs, J.J.E. (Etiënne)

Op donderdag 29 september heeft wethouder Yvonne Kammeijer een regenboogoversteekplaats in gebruik genomen in Bergen op Zoom. Met deze kleurrijke oversteekplaats wil de gemeente laten zien dat de stad staat voor diversiteit en acceptatie van minderheden.

De oversteekplaats ligt nabij de kruising met de Bredasestraat, Wassenaarstraat en de Stationsstraat. De regenboogoversteekplaats is een wereldwijd gedragen initiatief. Onder andere in Sidney en Brighton ligt er een, maar ook in Nederlandse steden als Amsterdam, Tilburg en Eindhoven. Kunstenaar Gilbert Baker bedacht in 1978 de ‘rainbow flag’ met de symbolische betekenis voor de emancipatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders.

Wethouder Kammeijer: “We denken met deze oversteekplaats een bijdrage te leveren aan een diversiteitsvriendelijke stad. Ik bedoel daarmee dat we graag hebben dat iedere inwoner en iedere bezoeker van de stad zich thuis voelt in Bergen op Zoom. Het is goed om bewust te zijn dat iedereen erbij hoort. Met deze oversteekplaats geef je letterlijk kleur aan je gemeente en zet je aan tot nadenken. Dat is precies wat we hiermee ook graag willen bereiken”.

Regenboogoversteekplaats