Bergen op Zoom doet aangifte na bedreiging bij Sociale Dienst

Roks, M. (Marloes)

De gemeente Bergen op Zoom doet bij de politie aangifte nadat dinsdagmiddag 4 oktober een man medewerkers van de Sociale dienst en een beveiligingsmedewerker heeft bedreigd en aanwezige cliënten de schrik op het lijf heeft gejaagd door een mes te trekken. Ook zijn camerabeelden van het incident aan de politie overhandigd.

De bedreiging vond dinsdagmiddag rond 15.30 uur plaats bij de receptie van ISD Brabantse Wal aan Plein 13. Een man eiste een gesprek over een kwestie die niet hemzelf betrof. Alhoewel door de beveiliger werd aangegeven dat zo’n gesprek op dat moment niet mogelijk was en dit verschillende malen werd herhaald, bleef de man toch voet bij stuk houden. Toen de bezoeker bleef aanhouden heeft de man van de beveiliging geprobeerd hem naar de uitgang te begeleiden. Vervolgens heeft de bezoeker een fors mes getrokken en dreigde hij die ook te gebruiken. 

De beveiliger heeft daarop het intern alarmsysteem geactiveerd en medewerkers van de ISD hebben de politie gebeld. Even later hebben twee agenten met getrokken wapen de man gesommeerd het mes te laten vallen. Vervolgens is de dader door 4 agenten overmeesterd. Daarbij is ook pepperspray gebruikt. 

In de wachtruimte van de ISD bevonden zich op het moment van het voorval drie bezoekers. Aan hen is professionele nazorg aangeboden. Aan de medewerkers van de Sociale Dienst is ook direct hulp en ondersteuning geboden. Dat wordt vanochtend (woensdag 5 oktober) nog eens herhaald met een gezamenlijke bijeenkomst voor het personeel van de Sociale Dienst.