Nieuwbouw woningen Lorkstraat Bergen op Zoom van start

Splinter, F. (Fabiola)

De bouwwerkzaamheden van 39 levenskoopbestendige nul-op-de-meter sociale huurwoningen aan de Lorkstraat en een deel van de Plataanstraat rondom het Piusplein zijn begin november van start gegaan.

Lithos bouw & ontwikkeling realiseert deze woningen in opdracht van Stadlander. De woningen maken deel uit van de tweede fase van de grootschalige stedelijke vernieuwing van Gageldonk-West. Eerder dit jaar werden hiervoor de laatste huurwoningen met een lage technische kwaliteit door Lithos vakkundig ontmanteld en gesloopt. De grond werd bouwrijp gemaakt en het schone steengruis wordt door de gemeente hergebruikt als fundering voor straks de nieuw aan te leggen straten.

Energiezuinig

Met het oog op de demografische ontwikkeling in haar werkgebied, bouwt Stadlander in principe uitsluitend levensloopbestendige (nultreden) woningen die tevens energiezuinig en comfortabel, nul op de meter zijn. Door een combinatie van energiebesparende maatregelen en energie-opwekkende voorzieningen is het netto verbruik van de woningen nul.

Planning

Begin november is Lithos gestart met de grondwerkzaamheden en in januari 2017 worden de eerste bouwactiviteiten verwacht. Voor belangstellende huurders wordt via Stadlander meer informatie verwacht in het eerste kwartaal van 2017.