Gratis magazine incl. cadeaubon voor mantelzorgers

Splinter, F. (Fabiola)

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo. En dus ook voor de ondersteuning en waardering van mantelzorgers. De gemeente Bergen op Zoom kiest ervoor als blijk van waardering eenmalig een magazine met cadeaubon te geven.

‘Heeft u de zorg voor uw partner?’   ‘Ondersteunt u uw ouders?’  ‘Vragen uw kinderen meer aandacht dan normaal?’ ‘Helpt u uw buurman een paar keer per week met diverse werkzaamheden?’

Mensen zoals u zijn onmisbaar in onze samenleving. Vanwege de vele veranderingen in de zorg, waardoor er steeds meer wordt gekeken naar wat men zelf nog kan en wat de omgeving voor iemand kan betekenen, wordt er steeds meer van u gevraagd.

Waardering mantelzorgers

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo. En dus ook voor de ondersteuning en waardering van mantelzorgers. Hóe deze waardering eruit moet zien, is niet bepaald. De gemeente waar de cliënt woont, is verantwoordelijk voor de waardering van de mantelzorger, ook als deze zelf in een andere gemeente woont.

Gratis magazine met cadeaubon voor mantelzorgers

De gemeente Bergen op Zoom kiest ervoor om in 2016 eenmalig een magazine met cadeaubon beschikbaar te stellen aan de mantelzorgers, als blijk van waardering. In dit magazine wordt informatie gegeven over bijvoorbeeld de activiteiten en ondersteuning die Mantelzorg Bergen op Zoom biedt.

In het magazine zit een aanvraagformulier voor twee cadeaubonnen waarmee u als mantelzorger lekker een keertje kunt ontspannen.

Wanneer kom ik aanmerking voor het magazine met de cadeaubon?

Bij de voorwaarden om in aanmerking te komen voor het magazine met cadeaubon, wordt uitgegaan van de landelijke omschrijving van een mantelzorger. We spreken van mantelzorg als:

• Iemand zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevend familielid,  vriend of buur.
  • Iemand diegene verzorgt of op een andere manier bijstaat.
  • Iemand geen zorg verleent vanuit een (betaald) beroep of vanuit een vrijwilligersorganisatie.

De zorg kan langdurig (langer dan drie maanden) of intensief (meer dan acht uur per week) zijn. Maar iemand die voor twee maanden een naaste vier uur per week bijstaat, is net zo goed mantelzorger.

Registratie bij Mantelzorg Bergen op Zoom is gewenst maar niet verplicht. Mantelzorg Bergen op Zoom  registreert u (vrijblijvend) via het aanvraagformulier als mantelzorger. Op deze wijze kan u (beter) bereikt worden als het gaat om relevante informatie zoals activiteiten, bijeenkomsten en nieuws.

Waar en wanneer kan ik het magazine ophalen?

Vraagwijzer Bergen op Zoom

Louis Porquinlaan 1

4611 AM Bergen op Zoom

De Grafische Wereld