Aftrap start bouw Onze Toren Pompejus

Homs, J.J.E. (Etiënne)

Vrijdag 11 november was de aftrap van de start van de bouw van de nieuwe theateruitkijktoren op Fort de Roovere. Pompejus, Onze Toren. Hoofdaannemer Bergh Bouw en onderaannemers De Nijs Soffers en De Kok Bouwgroep ondertekenden samen met wethouder Patrick van der Velden de contracten. Vervolgens onthulden zij het bouwbord als teken voor de daadwerkelijke start van de bouw.

“We zijn nu nog bezig met de laatste voorbereidingswerkzaamheden achter de schermen. Binnenkort worden alle materialen en schermen neergezet op de locatie. We verwachten in het eerste kwartaal van 2017 zichtbaar met de bouwwerkzaamheden te kunnen beginnen.”, aldus wethouder Van der Velden. 

Het binden van mensen voorafgaand, tijdens en na het bouwproces staat hierbij centraal. De drie bouwbedrijven voeren gezamenlijk de bouw uit waarbij ook leerlingen uit de bouwopleiding worden ingezet bij het maken van onderdelen voor de toren en losse elementen op het Fort zelf. Leerlingen theatertechniek leggen als studieopdracht het bouwproces vast. Daarnaast hebben diverse bedrijven toegezegd materialen en diensten te leveren voor de bouw van de Toren. Denk hierbij aan transport, hang- en sluitwerk, installatiemateriaal, landschapsinrichting en juridische en administratieve ondersteuning. 

Pompejus is meer dan een uitkijktoren. Er kunnen kleine exposities of brainstormsessies in worden gehouden en op het voorterrein openluchtvoorstellingen. De Toren wordt ongeveer 25 meter hoog en om de top te bereiken moeten er 129 traptreden worden beklommen. Samen met de inmiddels wereldberoemde Mozesbrug vormt de Toren straks een uniek koppel van moderne iconen in Bergen op Zoom. 

pompejus