Een prima maatschappelijke match: de study buddy

Roks, M. (Marloes)

De eerste maatschappelijke match is een feit voor Van Doorn Dakspecialist. De dakspecialist is aan de slag gegaan met houten panelen. Het resultaat zijn vier study buddy’s die basisschool de Krabbenkooi gaat gebruiken.

Van Doorn dakspecialist is aangesloten bij Samen in de Regio om aan haar SROI verplichting te kunnen voldoen in gemeente Bergen op Zoom. Deze verplichting betekent dat een percentage van de opdrachtwaarde wordt geïnvesteerd in werkgelegenheid. Op deze manier levert de opdrachtnemer een sociaal-maatschappelijke bijdrage.

Wie is Samen in de Regio?
Deze match is ontstaan in samenwerking met Samen in de regio. Samen in de regio is een netwerkorganisatie die verbindingen legt tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties, onderwijs en gemeenten op lokaal niveau. Zij inspireert, faciliteert, prikkelt en verbindt. Dit alles met ‘’gesloten beurzen’’, men maakt tijd vrij voor elkaar, deelt kennis en kunde, schenkt middelen en materialen. 

Een maatschappelijke match komt voort uit het aanbod van de ene organisatie en de wens van de ander. Het is een goede gewoonte voor de ontvangende partij om iets terug te doen voor de gever, een zogenoemde tegenprestatie. Deze hulp onderling op lokaal niveau is voor Samen in de Regio, maatschappelijk betrokken ondernemen. 

De study buddy
Een study buddy is een hulpmiddel voor leerlingen die iets extra’s nodig hebben om zich beter te kunnen concentreren. De doelstelling is om dit te realiseren op de eigen werkplek van de leerlingen en zonder dat dit de medeleerlingen zal storen.

De buddy’s kunnen de leraren handig op de tafels van de leerlingen plaatsen door middel van de scharnieren welke makkelijk opgezet en weer terug opgevouwen kunnen worden. “Een mooi maatschappelijk project wat met veel blijdschap ontvangen werd. Wij zijn er trots op”, aldus Van Doorn Dakspecialist.