Dodenherdenkingen in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat

Splinter, F. (Fabiola)

In de Gertrudiskerk vindt op woensdag 4 mei een herdenkingsdienst plaats. Deze duurt van 19.15 tot 19.45 uur.
De Stichting Dodenherdenking 4 mei Bergen op Zoom houdt op het Thaliaplein om 20.00 uur een herdenkingsplechtigheid. Deze begint met twee minuten stilte. Daarna volgen krans- en bloemleggingen.

Het verdere programma wordt opgeluisterd met muziek door Harmonie Kolpings Zonen en zang door het CQ-koor. Er wordt een toespraak gehouden door burgemeester Frank Petter.

In de grote zaal van Schouwburg de Maagd vindt rond 21.00 uur een toneelvoorstelling plaats van “Op weg naar ….”, gespeeld door cursisten van het CKB. De entree voor deze voorstelling is gratis.

Halsteren

Van 19.00-19.45 uur wordt er een kerkdienst gehouden in de St. Quirinuskerk in Halsteren. Met een stille tocht verplaatsen de aanwezigen zich daarna naar het monument bij de Martinus kerk. Tussen 20.00-20.15 uur wordt daar een herdenkingsplechtigheid gehouden met kransleggingen, muziek, zang en een toespraak.

Lepelstraat

Van 19.00-19.45 uur wordt er een herdenkingsmis opgedragen in de St. Antoniuskerk in Lepelstraat. Om 20.00 uur begint de herdenkingsceremonie bij het monument bij de kerk met twee minuten stilte, krans en bloemlegging, een toespraak en er is muzikale omlijsting door Saxofobie.

.