Talent gezocht voor Bergse film over radicalisering

Splinter, F. (Fabiola)

In Bergen op Zoom wordt binnenkort een film gemaakt over radicalisering. Het initiatief hiervoor is genomen door filmmaker Bas Koedood. De gemeente Bergen op Zoom en de politie ondersteunen het initiatief. De bedoeling is dat de film als lesmateriaal gebruikt gaat worden op de scholen in Bergen op Zoom.

Het bedrijf van Bas Koedood, ShadowProductions, is op zoek naar talentvolle mensen die willen acteren in de film. De audities vinden plaats op donderdag 10 en vrijdag 11 maart. Belangstellenden kunnen zich melden via auditiefilmboz@gmail.com. 

Naar wie zijn we op zoek?
Rollen
Ben – hoofdrol: jongen van ongeveer 16 jaar die met zichzelf in de knoop zit. Nederlands uiterlijk. Spontaan, vrolijk en een beetje sportief.

Sophie – vrouwelijke bijrol: meisje van ongeveer 16 jaar, goede vriendin van Ben. Nederlands uiterlijk. Enigszins volwassen uitstraling. 

Moeder – moeder van Ben, jaar of 40/50. Wordt sterk gedomineerd door de vader van Ben en kan dus niet een te sterk uiterlijk hebben. Komt een beetje fragiel over (of kan fragiel spelen).

Thomas en Paul, Sabine en Michelle: bijrollen en vrienden van Ben. Houden van feesten, gezelligheid en uitgaan.

Karim – vluchteling uit Syrië die in Nederland net naar school moet gaan. Belangrijke rol. Buitenlands uiterlijk. Hoeft in de film geen Nederland te spreken, alleen Engels. Goed Engels en bv. Turks kunnen praten is een pré. 

Periode
De audities vinden plaats op 10 en 11 maart vanaf 17.00 uur. De exacte locatie volgt nog.
De draaidagen zijn eind maart/begin april. Laat bij je reactie weten welke dag je voorkeur heeft. Als je geen van deze dagen kan maar zéker weet dat je in de rol past, mail dan ook. 

Reageren/meer informatie
Als je je op wilt geven stuur dan een mail naar auditiefilmboz@gmail.com met de volgende gegevens:
- Naam, leeftijd, lichaamslengte,06 nummer, twee duidelijke en recente foto’s; 1 waar je van top tot teen op staat en 1 pasfoto (zonder zonnebril/ petje etc.).