Maatschappelijk aanbesteden wijkcentra gemeente Bergen op Zoom

Splinter, F. (Fabiola)

De gemeente is in september 2015 gestart met het maatschappelijk aanbesteden van de wijkcentra De Wittenhorst, Het Hoofdkwartier/Antonius Abt en Het Fort. Doel is om de exploitatie en het beheer van deze wijkcentra over te dragen aan een nieuw initiatief. Bij voorkeur een initiatief waar ook gebruikers en buurtbewoners in deelnemen. De deadline voor het inleveren van plannen voor initiatiefnemers is ruim verstreken. Voor Het Hoofdkwartier/Antonius Abt zijn tot nu toe geen plannen ingediend, terwijl dit wijkcentrum open moet blijven om de leefbaarheid in de wijk Borgvliet te ondersteunen. Daarom is er op maandag 11 april een extra bijeenkomst gepland.

22 februari 2016 was de deadline voor het inleveren van plannen voor initiatiefnemers. Voor De Wittenhorst en Het Fort zijn inmiddels plannen ingediend. Voor Het Hoofdkwartier/Antonius Abt helaas niet. De opdracht van de gemeenteraad is echter wel, dat dit wijkcentrum open moet blijven om de leefbaarheid in de wijk Borgvliet te ondersteunen. Dat betekent dat we als gemeente nu gaan kijken naar andere mogelijkheden om het wijkcentrum in Borgvliet open te houden.

We doen dat graag samen met betrokken buurtbewoners, gebruikers en geïnteresseerde partijen. Daarom organiseren we op maandag 11 april een nieuwe bijeenkomst in Het Hoofdkwartier/Antonius Abt, Rembrandtstraat 52A. Tijdens deze extra bijeenkomst gaan we graag het gesprek met u aan over het belang van het wijkcentrum voor de wijk en de gebruikers, en over manieren om het open te houden. U bent welkom vanaf 19.15 uur.

Tijdens eerdere bijeenkomsten hebben we ook met gebruikers en buurtbewoners gesproken over ideeën, wensen en dromen met het wijkcentrum. De resultaten hiervan en andere informatie zijn te vinden op onze website: www.BergenopZoom.nl/wijkcentra.

Iedereen die betrokken is of wil zijn bij Het Hoofdkwartier/Antonius Abt, is van harte welkom!