Druk bezochte Werkbeurs XXL in de Stoelemat

Roks, M. (Marloes)

Met ruim 1200 vooraf geregistreerde bezoekers en gedurende de dag nog circa 200 bezoekers extra was sprake van een succesvolle beurs. In een goede sfeer werden er tijdens de Werkbeurs XXL maar liefst 463 matches gesloten.

Voor de tiende keer vond de beurs plaats. Dit jaar waren er 81 standhouders uit Nederland en België. Daarvan waren er twintig vrijwilligersorganisaties en acht opleidingsinstituten.Er waren een aantal pleinen opgezet met een specifiek aanbod: van vrijwilligerswerk, leerwerkplekken, uitzend- of omscholingsbanen tot reguliere vacatures.  Op het podium van de Stoelemat stonden stands die de bezoekers meer konden vertellen over werken over de grens . Over dit thema werden eveneens workshops aangeboden.  Aan deze bijeenkomsten werd door 120 personen deel genomen.
Tevens had de Werkbeurs het karakter van een netwerkbijeenkomst. Na afloop van de beurs vond de netwerkborrel voor standhouders plaats, zo maakten bedrijven onderling ook contact met elkaar en wisselden zij informatie en kennis uit.

Samen maken we het mogelijk

De Werkbeurs is een samenwerking tussen Samen in de Regio en het Werkgevers Servicepunt West-Brabant. Mede dankzij het grote netwerk van Samen in de Regio is het evenement tot stand gekomen. Zo heeft De Stoelemat haar locatie, personeel en materialen beschikbaar gesteld. Sardonos Promoties heeft wederom voor de uitstraling gezorgd, iets wat Stephan zeer goed kan! Gijs Proost Fotografie kwam het evenement op beeld vastleggen. Dankzij zijn beeldmateriaal kan iedereen op het geslaagde evenement terug blijven kijken. Ook tijdens de netwerkborrel zorgde hij voor een persoonlijke touch. Bakker Groffen en Het Bakhuys zorgden voor de zoete en hartige lekkernijen tijdens de ontvangst en borrel van de standhouders. Deltacom en Stichting Samen Werken schonken een aantal laptops waardoor het registreren bij binnenkomst vlot verliep. Ricoh zorgde wederom voor een printer waardoor toegangsbewijzen gemakkelijk geprint konden worden. De garderobe werd bewaakt door een zeer vriendelijke werknemer van Logistic Force. Dankzij de samenwerking met WSP Werkcentrum Brabantse Wal stond de beurs wederom als een  huis. Zonder hen was het allemaal niet gelukt!

Werkbeurs XXL Foto: Gijs Proost

Foto: Gijs Proost