Happy Hours voor Happy Ouders in Bergs uitgaanscentrum

Splinter, F. (Fabiola)

De kinderen voor het eerst op stap… en dan?! Wat zijn precies de veranderingen in het uitgaan door de aanpassing van de leeftijdswet? Wat komt hij of zij tijdens het uitgaan nu tegen en wat wordt er gedaan om uitgaan veilig en leuk te houden? Deze en nog meer vragen zullen een hoop ouders hebben op het moment dat hun kinderen voor het eerst gaan stappen. Op dinsdag 8 maart 2016 kunnen ouders deelnemen aan Happy Ouders. De kick-off vindt plaats om 19.30 uur op de Grote Markt in Bergen op Zoom.

Ouders krijgen vier workshops (gegeven door o.a. horeca en beveiliging, politie, Kentra-preventie en Helder Theater) in de horecagelegenheden rondom de Grote Markt. In die workshops zullen de thema’s veilig uitgaan, alcohol en trends en opvoeding op een interactieve wijze aan bod komen. De  avond wordt op gezellige wijze afgesloten waarbij de ouders de mogelijkheid krijgen om nog na te praten en eventueel vragen te stellen aan de deskundigen. 

Het project “Happy Ouders” is door Kentra-preventie (onderdeel Novadic-Kentron) en de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht opgezet naar aanleiding van het preventie- en handhavingsplan, waarin o.a. de doelstelling is opgenomen om alcoholgebruik onder de 18 jaar terug te dringen. Bedoeld voor ouders van wie de kinderen net 15, 16 of al 17 jaar zijn.

Overige info/aanmelden via www.happyouders.nl of via Kentra-preventie, telefoonnummer 073 6849793.