Bergen op Zoom komt opnieuw bijeen bij NU-Monument

Splinter, F. (Fabiola)

De gemeente Bergen op Zoom wil op donderdag 24 maart, om even na 19.00 uur, op het Thaliaplein bij het NU-Monument stilstaan bij de recente aanslagen in de wereld. Ook zal morgen de Nederlandse vlag op alle overheidsgebouwen half stok hangen. De aanslagen in Brussel zijn de directe aanleiding voor de bijeenkomst, maar ook eerdere aanslagen in andere landen hebben de Bergse gemeenschap diep geraakt.

Burgemeester Frank Petter zal samen met de gemeenteraad aanwezig zijn bij de bijeenkomst. De raadsvergadering die die avond plaatsvindt wordt daarvoor direct na de opening onderbroken en gezamenlijk zullen raad en college de gang naar het Thaliaplein maken.

Bij het NU-Monument, zal burgemeester Frank Petter de aanwezigen toespreken. Aanwezigen zijn vrij om een (waxine)lichtje mee te nemen en voor het monument aan te steken. 

Het NU-monument staat voor vrede, veiligheid en samenleving en wil voor de Bergenaren het symbool zijn dat aanzet tot bezinning op heden, verleden en toekomst.

Burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Bergen op Zoom hopen dat veel Bergenaren aanwezig zullen zijn bij de bijeenkomst.

De verwachting is dat de raadsvergadering rond 19.30 uur weer zal worden voortgezet.