Amerikaans bedrijf FineLine Technology kiest voor vestiging in Bergen op Zoom

Roks, M. (Marloes)

De directie van het Amerikaanse bedrijf Fineline Technology heeft onlangs besloten om zich te gaan vestigen in de gemeente Bergen op Zoom. Dat gebeurt in een bestaand pand op bedrijventerrein Oude Molen in Halsteren.

Het bedrijf heeft al vestigingen in Amerika, Canada, China en Hong Kong en wil nu ook de Europese markt gaan veroveren. FineLine ontwerpt en produceert tickets, labels, tags en bedrukte verpakkingen in allerlei vormen, kleuren, maten en gewichten. Het bedrijf denkt werk te kunnen gaan bieden aan 75 tot 100 man. De bedoeling is dat het bedrijf in het derde kwartaal van dit jaar operationeel is in Bergen op Zoom.

Nadat eenmaal de keuze op Nederland was gevallen als land waar het bedrijf zich zou willen vestigen, was de focus al snel op Bergen op Zoom gericht. De ligging tussen de wereldhavens Antwerpen en Rotterdam en rechtstreeks aangesloten op de A4 maakt het voor FineLine Technology mogelijk om vanuit Bergen op Zoom binnen 24 uur de Europese en Noord-Afrikaanse markt te bedienen. Het bedrijf betrekt het voormalige pand van Paper Art aan de Canadaweg. Dat bedrijf verhuist namelijk naar een ander pand aan De Vang (ook op Oude Molen).

De vestiging in Bergen op Zoom krijgt de opdracht om eerst voor Europa en later voor Noord-Afrika te gaan produceren en vervolgens ook de logistiek in te vullen.

De gemeente Bergen op Zoom is bijzonder ingenomen met de komst van dit Amerikaans bedrijf naar de Markiezenstad. De werkgelegenheid staat onder druk en in het kader van de economische structuurversterking zijn nieuwe banen hard nodig. Wethouder Ad Coppens (Economische Zaken): “Dit is een bijzonder bedrijf. Een bedrijf uit het Midden- en Klein Bedrijf waar wij op dit moment op focussen omdat de geschiedenis leert dat de lokale economie kwetsbaar is met veel of uitsluitend grote concerns. We hebben samen met de bekende spelers als NFIA, BOM, REWIN West-Brabant en niet te vergeten ons eigen acquisitieapparaat er hard aan getrokken om deze speler binnen te halen. Ik ben bijzonder blij dat dit ook gelukt is”.