Logistieke distributiecentra vestigen zich op bedrijventerrein Noordland

Splinter, F. (Fabiola)

DHG (David Hart Group) uit Schiedam heeft een kavel van ca. 8 ha. aangekocht op het bedrijventerrein Noordland in Bergen op Zoom. DHG is belegger in en ontwikkelaar van hoogwaardig logistiek vastgoed en heeft een vastgoed portefeuille ter waarde van ca. € 400 miljoen. Daarnaast is DHG aandeelhouder in een expeditiebedrijf met een aantal logistieke bedrijven daaronder.

DHG zal in verschillende fasen op het bedrijventerrein Noordland hoogwaardige logistieke distributiecentra ontwikkelen. Rewin West-Brabant verwacht, dat op basis van vergelijkbare projecten en ervaringen met dergelijke grootschalige distributiecentra, de daaruit voortvloeiende werkgelegenheid in een bandbreedte ligt van minimaal 250 tot 300 arbeidsplaatsen. Uiteraard afhankelijk van conjunctuur en economische omstandigheden.
De bouw van het eerste distributiecenter ter grootte van ca. 20.000 m2  zal eind dit jaar starten. Inmiddels worden er met een mogelijke eindgebruiker oriënterende gesprekken gevoerd over de huur van het eerste distributiecenter.

Logische keuze

De keuze van DHG voor Bergen op Zoom is volgens commercieel directeur Willem Slager een logische. “Noordland is strategisch gelegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen aan het Schelde Rijnkanaal met de  beschikking over uitstekende multimodale voorzieningen zoals  een binnenhaven, 2 containerterminals, een nieuw te ontwikkelen buitengaatse terminal, een spooraansluiting en niet te vergeten de  twee belangrijke snelwegen  A4 en A58. Ook de aantrekkelijke arbeidsmarkt speelde een belangrijke rol in onze keuze.”

Willem Slager voorziet extra kansen in de toekomst wanneer het Schelde-Rijn kanaal een directe aansluiting krijgt op het Seine kanaal waardoor Bergen op Zoom een directe aansluiting krijgt met Gent, Lille, Parijs en zelfs Le Havre. “Deze ontwikkeling zet Bergen op Zoom, ook met het perspectief van de door de Meeus group te ontwikkelen buitengaatse terminal, in nautische zin stevig op de kaart!”, aldus  Willem Slager. “DHG was daarnaast positief gestemd door de meer dan coöperatieve houding van de gemeente Bergen op Zoom en de regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin West-Brabant”, zo besluit de commercieel directeur van DHG.

Werkgelegenheid 

Wethouder Ad Coppens met onder andere de portefeuille Economische Zaken is uiteraard ingenomen met de komst van deze nieuwe en succesvolle investeerder, naast natuurlijk de imposante werkgelegenheid die het met zich meebrengt. De portofolio van DHG bewijst op andere plekken, dat hun investeringen veel werkgelegenheid genereert en vooral de logistieke positie van Bergen op Zoom versterkt. “Als gemeente zijn we bijzonder blij dat er weer een behoorlijk perceel bedrijfsgrond is verkocht. We werken hard aan onze acquisitie om nieuwe werkgelegenheid aan te trekken. Gelukkig hebben we de afgelopen tijd al een paar successen kunnen boeken, maar acquisitie is vaak ook een zaak van lange adem. Toch verwacht ik ook in de nabije toekomst op dit gebied opnieuw met goed nieuws te kunnen komen. Dat is ook nodig, willen we de economische structuur van onze gemeente en de regio verder versterken”.