Bewonersplatform Doe Mee in de lucht

Inge Deelen

Wethouder Yvonne Kammeijer lanceerde vandaag, 27 januari 2016, samen met betrokken inwoner Jopie van der Vorst het bewonersplatform www.doemeebergenopzoom.nl. Een platform voor en door inwoners van de gemeente Bergen op Zoom met bijzondere verhalen over meedoen.

DoeMeeBergenopZoom.nl is een marktplaats voor initiatieven. Inwoners, organisaties, verenigingen, bedrijven en de gemeente kunnen hier hun initiatieven kwijt en er ondersteuning voor zoeken. Zo inspireren mensen elkaar met leuke en bijzondere verhalen, ideeën en tips over meedoen. Denk aan buurtbewoners die samen een plantsoen aanleggen en onderhouden, het bieden van een vrijblijvende daginvulling aan mensen in een moeilijke situatie, een vrijwilliger die taalles geeft aan mensen met een taalachterstand: er gebeurt al heel veel in onze samenleving, Doe Mee maakt dit zichtbaar.

Jopie van der Vorst uit de Zandstraat plaatste vandaag haar initiatief, om de bewoners in haar straat meer met elkaar in contact te laten komen en elkaar te helpen, op Doe Mee Bergen op Zoom. Hiermee lanceerde zij het platform: “Wat ik erg leuk vind is dat ik niet alleen mijn verhaal kan delen, maar ook een activiteit kan organiseren of hulp kan vragen. Ik hoop dat ik met mijn initiatief anderen inspireer. Dit bewonersplatform is daarvoor de ideale manier.” 

“Je laten inspireren en anderen inspireren, dat is het doel van het bewonersplatform”, zegt wethouder Yvonne Kammeijer. In het collegeprogramma 2014-2018 speelt participatie een grote rol. “We misten een marktplaats waar initiatieven op het gebied van burgerkracht ontstaan en samenkomen. Het bewonersplatform Doe Mee Bergen op Zoom biedt nu deze marktplaats.”

Het bewonersplatform is tot stand gekomen op basis van de uitkomsten van diverse onderzoeken. Zo is het Burgerpanel geraadpleegd door middel van een enquête en online forumdiscussie, om de ideeën en behoeften ten aanzien van een bewonersplatform te peilen. Ook tijdens een bijeenkomst bleek er behoefte te zijn aan een bewonersplatform. De opzet en indeling van de website zijn gebaseerd op de uitkomsten van de diverse peilingen.

Doet u al mee? Inspireer anderen met uw verhaal, idee of tip. Zoekt u ondersteuning voor uw initiatief? Plaats een oproep. Wilt u graag uw steentje bijdragen, maar heeft u nog geen idee hoe? Neem snel een kijkje op www.doemeebergenopzoom.nl en laat u inspireren! Voor vragen op het gebied van participatie, mail naar doemee@bergenopzoom.nl

Doe Mee