januari

 • Grootste waterberging van Nederland klaar voor gebruik 28 januari 2016

  Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft vandaag de waterberging Volkerak-Zoommeer in gebruik genomen.

 • Vervangingsregeling college 27 januari 2016

  Het college heeft de vervangingsregeling vastgesteld.

 • Bewonersplatform Doe Mee in de lucht 27 januari 2016

  Wethouder Yvonne Kammeijer lanceerde vandaag, 27 januari 2016, samen met betrokken inwoner Jopie van der Vorst het bewonersplatform www.doemeebergenopzoom.nl. Een platform voor en door inwoners van de gemeente Bergen op Zoom met bijzondere verhalen over meedoen.

 • College wil beste oplossing bij verkoop van pand Samarbete 27 januari 2016

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom heeft gewikt en gewogen in de kwestie over de mogelijke verkoop van het pand Samarbete aan de Beeklaan 14 in Halsteren en vraagt de raad via een raadsmededeling steun om het pand te mogen verkopen aan de huidige huurder: Scouting Jeanne d’Arc.

 • Campagne ‘Brandveilig leven’ van start in Lepelstraat 14 januari 2016

  Burgemeester Frank Petter gaf vandaag, donderdag 14 januari 2016, samen met de brandweer de aftrap voor de campagne 'Brandveilig leven’. Deze campagne is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht en Rucphen, Brandweer Midden en West Brabant en de Veiligheidsregio Midden en West Brabant.

 • Winterregeling voor daklozen van kracht 14 januari 2016

  Als de temperatuur onder de nul graden daalt, is in de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht de winterregeling voor daklozen van kracht. Dit betekent dat iedereen die dakloos is, zich kan melden bij de Maatschappelijke Opvang van Traverse in Bergen op Zoom voor een slaapplaats. Er is gezorgd voor extra slaapplaatsen.

 • Start bouw bedrijfsverzamelgebouw op OudeMolen 14 januari 2016

  Wethouder Ad Coppens van Economische Zaken heeft woensdagmiddag 13 januari het startsein gegeven voor de bouw van een bedrijfsverzamelgebouw op OudeMolen. Nu was het nog even tot aan de knieën in de blubber, maar over een paar maanden moet Program Vastgoed BV een spiksplinternieuw gebouw afgeleverd hebben waarvan inmiddels al meer dan 60% is verkocht.

 • Senioren & Veiligheid op de Bergse Plaat 14 januari 2016

  Om de veiligheid van de senioren in de Bergse Plaat zoveel mogelijk te waarborgen, organiseert de Politie samen met de Buurtpreventie Bergse Plaat een presentatie Senioren & Veiligheid.

 • Vastenavend dienstregeling 2016 12 januari 2016

  Tijdens de vastenavendperiode (16 januari t/m 9 februari 2015) worden door busonderneming Arriva speciale nachtritten gereden. OV-Chipkaarten zijn hiervoor niet geldig. Ritkaarten zijn te verkrijgen bij de buschauffeur.

 • Expertsessie ‘Water in de tuin’ 11 januari 2016

  Op woensdag 20 januari organiseert de gemeente Bergen op Zoom samen met het Natuurpodium een expertsessie over duurzaamheid. De sessie moet geïnteresseerden bewust maken en inspireren hoe om te gaan met klimaatverandering. Het thema van deze sessie is ‘Water in de tuin’.

 • Koning en Koningin bezoeken West-Brabant op en rond de Brabantse Wal 08 januari 2016

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen dinsdag 16 februari 2016 een streekbezoek aan West-Brabant op en rond de Brabantse Wal. Ze bezoeken achtereenvolgens de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Rucphen. Tijdens het bezoek staan de sociale en economische veerkracht en de bestuurlijke samenwerking in de regio centraal.

 • Les correct ‘Berregs schrijve’ in het CKB 06 januari 2016

  Als Bergenaren in het dialect willen schrijven worstelen ze vaak met vragen als: waar moet nu wel en waar niet een apostrof en hoe zit het met de streepjes op de o en de e; moeten ze voorover of juist achterover? Om aan al deze vragen een einde te maken organiseren het Cultuurbedrijf en Dialectgenootschap De Berregse Kamer op woensdag 13 januari van 19:30 tot 21:30 de jaarlijkse ‘stripkesavend’ in het CKB. In een gezellige sfeer worden alle raadsels en regels onthuld van het correct dialectschrijven. Ook de – door Hans Heestermans – aangepaste spellingsregels komen uitgebreid aan de orde.

 • Uitzending RTL 4 programma Mijn Stad 06 januari 2016

  Op zondag 3 januari werd het RTL 4 programma 'Mijn Stad' uitgezonden. Een tv programma in samenwerking met Aangenaam Bergen op Zoom en mede door de inbreng van twee Bergse ambassadeurs prachtige promotie voor onze stad.

 • Green Chemistry Campus vestigers verder met opschaling bio-aromaten onderzoek 05 januari 2016

  De Green Chemistry Campus heeft samen met partners Chemelot Institute for Science & Technology (InSciTe) en Brightlands Chemelot Campus een Europese en provinciale bijdrage ontvangen om in Zuid-Nederland het onderzoek rondom bio-aromaten te organiseren, af te stemmen en op te schalen. Campus vestigers Biorizon, Progression Industry en Nettenergy maken onderdeel uit van dit project.

 • Intratuin Halsteren: ''hoe versier jij het na de kerstdagen?'' 05 januari 2016

  Het nieuwe jaar is weer begonnen en dan willen we graag onze kerstboom weer kwijt. Tussen 1 en 6 januari liggen de eerste bomen al op straat maar hoe voorkomen we dat de kerstboom die ons feestvreugde bracht met kerst niet het hele jaar in het plantsoen gaat slingeren?

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester, maandag 4 januari 2016 05 januari 2016

  Tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 4 januari jongstleden werden de gasten toegesproken door burgemeester Frank Petter. De nieuwjaarstoespraak is hier te lezen.

 • Vacatures Klachtencommissie jeugd 05 januari 2016

  In het kader van de jeugdzorg in West-Brabant West werken negen gemeenten samen, namelijk Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert. Voor deze negen gemeenten is één Klachtenregeling Jeugd ontwikkeld. De klachtencommissie Jeugd wordt belast met de behandeling van alle klachten in het kader van de jeugdzorg, die binnen deze negen gemeenten wordt uitgevoerd.De klachtencommissie Jeugd bestaat uit zes leden, waaronder een voorzitter. In de klachtencommissie moeten de volgende disciplines aanwezig zijn: twee jeugdartsen, twee juristen en twee gedragdeskundigen.

 • Burgerjaarverslag 2015

  Leest u hier het Burgerjaarverslag van 2015.

 • Nieuwjaarsreceptie Gemeente 04 januari 2016

  Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom houdt haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op maandag 4 januari 2016. Deze vindt plaats in de Sint Gertrudiskerk aan de Grote Markt (ingang via de Kerkstraat) en is van 17.00 – 19.00 uur.

 • Legesverordening 2016 30 december 2015, pdf, 9MB

  Hier kunt u de leges van 2016 terugvinden.