Minister Plasterk op werkbezoek in Bergen op Zoom

Splinter, F. (Fabiola)

Maandagmiddag 29 februari was minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) voor een kort werkbezoek in Bergen op Zoom.

Minister Plasterk liet zich informeren over de wijze waarop Bergen op Zoom omgaat met adres- en identiteitsfraude. Binnenkort staat er een landelijke bijeenkomst op de rol waar de aanpak van identiteits- en adresfraude centraal staat.

Burgemeester Frank Petter ontving de minister aan het eind van de dag voor het stadskantoor. Bij de afdeling Publieksdiensten (Burgerzaken) werden zij bijgepraat door de manager van de afdeling, Jos Hopmans. Hij gaf een toelichting op een tweetal casussen. Daarna ging het gezelschap op bezoek bij Hopmans Wonen/Acser tijdelijk wonen BV aan de Antwerpsestraat. Daar is men onlangs geconfronteerd met adresfraude en het vervalsen van huurcontracten.

Na een korte wandeling werden minister en burgemeester in het Markiezenhof ontvangen en werd een toelichting op de werkwijze van de aanpak van adresfraude en de samenwerkende partners gegeven.

Tenslotte heeft de minister na een kort persmoment  zijn bezoek aan Bergen op Zoom afgesloten.

Bezoek Plasterk