DigiTAAL aan de slag: wethouder Kammeijer reikt certificaten uit aan taalvrijwilligers

Roks, M. (Marloes)

Wethouder Yvonne Kammeijer reikte vandaag, vrijdag 5 februari 2016, certificaten uit aan de eerste groep taalvrijwilligers in de gemeente Bergen op Zoom. Zij zijn in het kader van het programma Taal voor het leven getraind om taalcursussen te geven aan mensen die hun taalbeheersing willen verbeteren.

Deze coaching gebeurt zowel in groepsverband als door middel van één op één begeleiding bij Bibliotheek het Markiezaat. Dit initiatief komt voort uit een samenwerkingsverband tussen o.a. Bibliotheek het Markiezaat, de gemeente Bergen op Zoom, Stichting Lezen en Schrijven en het ROC West Brabant.

Het invullen van formulieren of het lezen van handleidingen kan een grote uitdaging zijn, net als het aanvragen van een identiteitsbewijs of het schrijven van een sollicitatiebrief. Nederland digitaliseert steeds sneller. Nooit was de noodzaak om op te groeien als een geletterde en mediawijze inwoner zo belangrijk. Bibliotheek het Markiezaat heeft inmiddels een ruim aanbod aan gratis cursussen om mensen taalvaardiger te maken, zowel op het gebied van internetgebruik en de digitale overheid als op het gebied van taalbeheersing. Centraal staat samenwerken aan een digiTAAL Bergen op Zoom, waaraan iedereen mee kan doen. Het is tijd voor taal!

Belangstellenden kunnen voor meer informatie en/of aanmelding contact opnemen met Toon Mulders: t.mulders@markiezaatsbibliotheken.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. Dit geldt zowel voor  deelname aan een cursus als het aan de slag gaan als taalvrijwilliger.