Studiesubsidie voor werkloze jongeren

Splinter, F. (Fabiola)

West-Brabantse jongeren zonder werk of diploma kunnen via het werkplein of sociale dienst 500 euro krijgen om een opleiding te volgen tot bijvoorbeeld heftruckchauffeur. Het gaat om een landelijke proef van het ministerie van Sociale Zaken, die in oktober begon. Het doel: baankansen van werkloze jongeren vergroten.

De intergemeentelijke Sociale Dienst Brabantse Wal en Werkplein Hart van West-Brabant bepalen wie (op grond van motivatie) in aanmerking komt voor de toelage. Er is intensief overleg met uitzendbureaus die goed zicht hebben op de beschikbare vacatures. ,,Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan certificaten in de bouw of in de schoonmaakbranche", zegt woordvoerder Erik Jacobs. ,,Over het algemeen is 500 euro voldoende om een of zelfs twee certificaten te behalen."

Voor West-Brabant zijn intussen drie aanmeldingen binnen, in totaal zijn er tot 1 maart vijftien budgetten te vergeven. De regeling is bedoeld voor jongeren uit Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Steenbergen, Woensdrecht, Halderberge, Moerdijk, Rucphen en Zundert, tot 27 jaar. Aanmelden kan via m.peek@bergenopzoom.nl

logo aanpak jeugdwerkloosheid