Bouw laatste fase Groene Gordijn 2.0 van start

Roks, M. (Marloes)

Vanmiddag heeft wethouder Patrick van der Velden samen met Eltjo Bouwman, directeur Wonen bij projectontwikkelaar Blauwhoed het startsein gegeven voor de bouw van 28 woningen in de laatste fase van nieuwbouwproject Het Groene Gordijn 2.0. Alle woningen zijn verkocht en de oplevering staat gepland voor de tweede helft van 2017.

Deze laatste fase vormt het sluitstuk van de binnenstedelijke ontwikkeling in tuindorpstijl op het voormalig terrein van de Cort Heyligerskazerne. In totaal ontwikkelde Blauwhoed 78 woningen in Het Groene Gordijn 2.0. Ontwikkelaar Van Wijnen Rosmalen realiseert de woningen.

Wonen in een parkachtige setting
Het Groene Gordijn 2.0 is een deelplan van Het Groene Gordijn. De totale ontwikkeling bestaat uit vijf fasen. Fase 1, 2 en 5 zijn door Blauwhoed ontwikkeld met in totaal 215 woningen. Fase 3 bestaat uit kavels die de gemeente Bergen op Zoom uitgeeft aan zelfbouwers. Woningcorporatie Stadlander neemt de ontwikkeling van fase 4 op zich, de herbestemming van de kazernegebouwen met onder andere een zorgvoorziening.

Meer informatie op www.het-groenegordijn.nl.